Zandkasteel en Bijlmerplein decor van next level basketbal

Vandaag stonden Zandkasteel en het Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost in het teken van basketbal. De Nederlandse Basketbal Bond en de gemeente Amsterdam maakten bekend dat Nederland, als eerste land ter wereld, een Jr. NBA League in 3×3 vorm gaat houden. En dat ging gepaard met veel basketbal, spectaculaire demonstraties, breakdance, muziek, lekker eten en meer. Het evenement werd georganiseerd door ACE, een nieuwe stichting voor het organiseren van evenementen in Zuidoost ter versterking en promotie van het stadsdeel.

Primeur en stimulans voor Amsterdam Zuidoost
Quote Raoul White, Dagelijks Bestuurder Amsterdam Zuidoost: “Ik ben natuurlijk ontzettend trots dat wij hier in Amsterdam Zuidoost deze grote wereldprimeur hebben. Basketbal is een geweldige sport. Het levert een positieve bijdrage aan het welzijn van de jeugd en is sterk vertegenwoordigd in ons stadsdeel. We vinden het belangrijk om zo veel mogelijk kinderen uit Zuidoost te stimuleren om te bewegen. Deze competitie helpt daar niet alleen bij, het geeft het basketbaltalent uit Zuidoost een podium en zorgt ervoor dat we Zuidoost nog meer op de kaart kunnen zetten.”

Eerste Jr. NBA league in 3×3 vorm
Volgens Maarten Hoffer, Algemeen Directeur van de Nederlandse Basketball Bond biedt de samenwerking met de NBA biedt nieuwe mogelijkheden in het stimuleren van basketbalparticipatie onder jeugd: “3×3, de basketbalvorm waarbij drie tegen drie op een half veld met één basket wordt gespeeld, groeit internationaal razendsnel. Bij de Olympische Spelen in Tokyo stond 3×3 voor het eerst op het programma. Omdat Nederland in 3×3 al jaren een voortrekkersrol vervult, is de NBB de eerste partner van de NBA die de Jr. NBA League in 3×3 vorm gaat aanbieden. Voor de snel groeiende doelgroep is deze vorm uitermate geschikt, omdat efficiënter gebruik wordt gemaakt van de zaalruimte, waardoor meer kinderen kunnen meedoen. En door de kleinere teams komen kinderen vaker aan de bal, wat het spelplezier verhoogt.”

Krachten bundelen voor creatieve evenementen in Zuidoost
De introductie van de Jr. NBA 3×3 League is het eerste evenement georganiseerd door Stichting ACE. Robert Kohsiek, directeur Wonam en bestuurslid stichting ACE: “Wonam is als ontwikkelaar en vastgoedbelegger actief in Zuidoost. Naast het ontwikkelen van vastgoed, zoals de woningen, kantoren en horeca in het bijna opgeleverde Zandkasteel aan het Bijlmerplein, willen we ook een bijdrage leveren aan de omgeving. Daarom is Wonam partner in stichting ACE. Het doel van stichting ACE is om goede initiatieven een podium te geven, mensen van alle leeftijden samen te brengen, Zuidoost als gebied op de kaart zetten en bij te dragen aan de verbinding tussen Zuidoost en de rest van Amsterdam. Na deze mooie aftrap willen we de krachten bundelen met bedrijven en organisaties uit heel Zuidoost om samen nog meer bijzondere evenementen mogelijk te maken.”