Projecten

Wonam heeft sinds de oprichting (2011) bijna 1.500 woningen opgeleverd, 1.500 woningen in aanbouw en 2.000 in ontwikkeling (in verschillende fasen). Woningen waaraan een sterke behoefte is en die betaalbaar zijn voor een specifieke doelgroep:  young professionals, jonge gezinnen en ouderen. Voor ontwikkelen van onze woonprojecten richten wij ons nadrukkelijk op wijken buiten het centrum. Daarnaast kiezen wij voor locaties bij OV-stations (trein, tram of metro). Mede door onze projecten kunnen deze locaties uitgroeien naar places to be.

 • Barrio Lobi – Amsterdam

  ‘Barrio Lobi’ staat voor ‘hou van je buurt’. Vanuit die gedachte ontwikkelt Wonam, samen met een ambitieus ontwerpteam, een plan voor de 3 kavels in de E-buurt in Amsterdam Zuidoost. Een plan met een duidelijke missie: niet alleen het maken van een architectonisch statement, maar vooral het creëren van een duurzame, inclusieve en stimulerende leefomgeving. Een ‘barrio lobi’.

  Meer info
 • Mookly – Amsterdam

  Wonen in een groene, duurzame en avontuurlijke omgeving, geïnspireerd op de kracht van de natuur. Dat is Mookly! Aan het Bella Vistapark in het Amstelkwartier, Amsterdam Oost, gaan we 244 middenhuurwoningen en 35 koopwoningen realiseren, speciaal voor starters en gezinnen.

  Meer info
 • BLOEI 030 – UTRECHT

  Mitros, Wonam en Heijmans realiseren in Utrecht Leidsche Rijn het bijzondere woonconcept BLOEI 030 met 250 woningen waaronder sociale huurwoningen, beschermd wonen woningen en middenhuur woningen.

  Meer info
 • Zandkasteel – Amsterdam

  Wonen, werken en ontmoeten in één van de meest iconische gebouwen van Amsterdam. Het voormalig ING-hoofdkantoor wordt momenteel herontwikkeld. Opening voorjaar 2023.

  Meer info
 • The Ensemble – Amsterdam

  The Ensemble in Amsterdam Zuidoost is een mixed-use project met 592 huurwoningen, waarvan 415 in het middeldure segment. Naast woningen komt er circa 20.000 m2 ruimte voor kantoren en sociaal maatschappelijke en commerciële voorzieningen.

  Meer info
 • Willem – Utrecht

  Het voormalige kantoor van Stichting De Forensische Zorgspecialisten, aan de Willem Dreeslaan 55 in Utrecht, maakt plaats voor een woongebouw met circa 62 appartementen.

  Meer info
 • KARSP! – Amsterdam

  In Amsterdam Zuidoost, in de nieuwe stadswijk Hondsrugpark, heeft Wonam twee woontorens met in totaal 274 huurappartementen gerealiseerd. Tenminste 25% van alle nieuwe bewoners komt uit Zuidoost en heeft gebruik gemaakt van een voorrangsregeling.

  Meer info
 • Luno – Houten

  In Molenzoom in Houten, op loopafstand van het NS-station en het centrum van Houten, gaat Wonam een nieuw woongebouw met circa 109 huurappartementen realiseren.

  Meer info
 • BUUR – UTRECHT

  Unieke mix van midden- en sociale huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum. Wonam ontwikkelt in samenwerking met Stichting Mitros en Stichting Portaal circa 454 huurwoningen en winkelruimtes voor ambachtelijke ondernemers.

  Meer info
 • SILVA – HAARLEM

  In Schalkwijk-Midden in Haarlem realiseren we 131 huurwoningen, zoals maisonnettes, 2- en 3-kamerwoningen. Oplevering in zomer 2023.

  Meer info
 • Coubertin – Amsterdam

  Op het Zeeburgereiland in Amsterdam heeft Wonam 89 ruime, voornamelijk middensegment, huurwoningen ontwikkeld.

  Meer info
 • Steltloper – Amsterdam

  In 2018 heeft Wonam Steltloper opgeleverd. Een bijzondere woontoren met 126 appartementen die deels in het water staat en deels op hoge poten. Gelegen aan de Ertskade in het Oostelijk havengebied, met uitzicht over het IJ en het Markermeer.

  Meer info
 • Poort van Toorop – Amsterdam

  In Amsterdam-West heeft Wonam 176 huurwoningen gerealiseerd, gesitueerd rondom een uniek binnenplein. Gelegen op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Jan van Galenstraat. Oplevering eind 2017.

  Meer info
 • Sandebak – Amsterdam

  Naast woongebouw Poort van Toorop heeft Wonam het gebouw Sandebak ontwikkeld met 106 appartementen, allen tweekamer woningen. Onder het gebouw zijn ook 28 parkeerplaatsen gerealiseerd. Het gebouw is in mei 2018 opgeleverd.

  Meer info
 • Pulse – Amsterdam

  In 2020 opgeleverd: 219 huurwoningen in het Stationsgebied van Amsterdam Noord. Naast de huurwoningen zijn er ook horeca- en retailvoorzieningen, een expositieruimte en circa 4.000 m2 hoogwaardige kantoorruimte.

  Meer info
 • TOON – Utrecht

  Opgeleverd in 2018: TOON, een woongebouw met 98 woningen in Utrecht Leidsche Rijn. Direct gelegen aan het station Utrecht Terwijde en tegenover het winkelcentrum Terwijde.

  Meer info
 • Square – Amsterdam

  Wonam heeft met het project Square 111 bijzondere stadsappartementen gerealiseerd.

  Meer info
 • King – Amsterdam

  Wonam heeft in 2015 King opgeleverd. In het oog springende puntvormige balkons en beige natuursteen maken woongebouw King een landmark voor de directe omgeving.

  Meer info
 • Queen – Amsterdam

  Wonam heeft in 2015 in het Oranjekwartier in Amsterdam 70 middensegment huurwoningen gerealiseerd.

  Meer info