HAARLEM 131 DUURZAME HUURWONINGEN RIJKER DOOR OPLEVERING SILVA

Haarlem, donderdag 20 juli ’23 – De nieuwbouw van appartementencomplex Silva in woonwerkgebied Schalkwijk is gereed en opgeleverd. Wonam voegt daarmee 131 hoogwaardige en duurzame huurwoningen toe aan de Haarlemse woningvoorraad. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd en de komende weken verhuizen de bewoners naar hun spiksplinternieuwe woning. Vandaag ontvingen de eerste huurders hun sleutels uit handen van Floor Roduner, wethouder gemeente Haarlem, en Carolyn van Duijvendijk, directeur Wonam.

Duurzaam en comfortabel wonen
Silva bestaat uit 2- en 3-kamerappartementen en maisonnettes, van 50 m2 tot 115 m2 groot, te huur vanaf € 834,- per maand. Het gebouw is gasloos en heeft zonnepanelen, waardoor alle woningen minimaal een energielabel A+ hebben. Op de begane grond van het gebouw is een commerciële ruimte van 500 m2. De ruimte rond het gebouw wordt groen ingericht.

Carolyn van Duijvendijk, directeur Wonam, is trots op deze mooie mijlpaal: “Er is nog steeds ontzettend veel behoefte aan goede en betaalbare huisvesting. Met dit project hebben we 131 huishoudens blij gemaakt met een comfortabele en duurzame woning op een goede locatie. Silva is ons eerste project in Haarlem en een mooi resultaat van een goede samenwerking met de gemeente en alle betrokken partijen”.

Stad tussen de bomen
De komende jaren verandert Schalkwijk van een gebied met kantoren naar een ‘stad tussen de bomen’. Een woonwerkgebied met veel groen en ongeveer 1.200 huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Met nieuwe voorzieningen, horeca, sportgelegenheid en volop ruimte om elkaar te ontmoeten en voor kinderen om te spelen. Er komt meer ruimte voor groen en biodiversiteit, en minder ruimte voor auto’s en asfalt. Zo ontstaat een groen wandelgebied dwars door Schalkwijk dat het Spaarne Gasthuis en winkelcentrum Schalkwijk met elkaar verbindt.

Wethouder Floor Roduner (Ruimtelijke Ordening en Wonen): “De stad tussen de bomen krijgt steeds meer vorm met zes mooie woningbouwprojecten in een groene leefomgeving. Fijn dat we vandaag de eerste bewoners van Silva welkom kunnen heten in hun nieuwe woning. De sleutel van je huis krijgen is altijd een feestelijk moment. Ik ben blij met deze 131 huurwoningen erbij in Schalkwijk”.

Vertrouwd dichtbij wonen
De helft van de woningen is verhuurd aan huurders uit Haarlem. Zo komt ook huurder Hugo Hopman uit Haarlem. Hij gaat in Silva samenwonen met zijn Belgische vriendin Caro van Camp. Hugo: “Ik ben hier opgegroeid en wilde daarom graag in Haarlem wonen. We zochten een nieuwe woning, waar we zelf de eerste bewoners van zijn. Omdat we graag in de buurt van het winkelcentrum wilden wonen, kwamen we uit bij Schalkwijk. Het voelt vertrouwd dichtbij. Caro: “Ik ben hier naartoe gekomen voor mijn studie. Haarlem is gemoedelijk. De sfeer is hier heel erg fijn, dit is mijn plek. Ik kijk er erg naar uit om ons nieuwe huis in te richten. Ik ben al maanden bezig met de voorbereiding.”

Terug Volgend

Klik voor meer informatie op:

Huurwoningen Silva Haarlem