D.E. Café opent deze zomer nieuwe locatie in Zandkasteel Amsterdam

Zandkasteel, het voormalige ING-hoofdkantoor en gemeentelijk monument in Amsterdam Zuidoost, gaat een samenwerking aan met D.E. Café voor de invulling van een deel van de horeca in het gebouw. Het gaat om 480 m2 op de begane grond met terras aan het plein. De nieuwe ‘huiskamer van Amsterdam’ opent deze zomer zijn deuren en is voor iedereen toegankelijk. Wonam en Zadelhoff hebben Zandkasteel getransformeerd naar een levendig mixed-use gebouw met woningen, kantoren, horeca en ontmoetingsplekken. De gefaseerde oplevering van het gebouw is inmiddels gestart. Na 35 jaar verbindt Zandkasteel zich nu met zijn omgeving.

De huiskamer van Zandkasteel
Robert Kohsiek, directeur Wonam en samen met Zadelhoff partner in Zandkasteel: “We willen een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt. Voor mensen die in Zandkasteel wonen, werken of bezoeken, en natuurlijk ook voor mensen uit de buurt. Het concept van D.E. Café sluit hier goed op aan; een gezellige, huiselijke plek voor jong en oud.” Gasten zijn 365 dagen per jaar welkom tussen 08.00 – 22.00 uur voor barista-koffie, ontbijt, lunch en kleine dinergerechten, zoals soepen, lasagne, sandwiches en hartige snacks.

Het eerste D.E. Café in Amsterdam
D.E. Café Zandkasteel is het zevende D.E. Café in Nederland. Eigenaar Patrick van Erven opende in 2006 het eerste café in Leeuwarden. Daarna volgden Groningen, Zwolle, Enschede, Arnhem, Eindhoven en dan nu eindelijk Amsterdam. “We hebben echt enorm veel zin om onze vleugels uit te slaan in onze hoofdstad. En dan ook nog in Zandkasteel: één van de meest unieke gebouwen van ons land! We staan te popelen om te beginnen, want dit kan alleen maar een heel tof avontuur worden.”

Wonen, werken, ontmoeten in één gebouw
Zandkasteel, ruim 80.000 m2 groot en daarmee één van de grootste (voormalig) kantoorgebouwen van Nederland, bestaat uit tien torens verbonden door een interne straat. Wonam en Zadelhoff vernieuwen zeven van de tien torens met 263 woningen, 47 kantoren en 12 meetingsrooms. Er zijn binnentuinen en een filmzaal, ook komen er diverse ontmoetingsplekken, te gebruiken door zowel de bedrijven als bewoners. Op de begane grond komen verschillende horecazaken. In de overige drie torens komt de Amsterdam International Community School.

Ontmoetingsplek voor de buurt
De Amsterdamse Poort verandert de komende jaren van winkelcentrum naar stadshart van Zuidoost; een plek om te winkelen, wonen, werken en ontmoeten. Zandkasteel is hierin een belangrijke aanjager. Het wordt een ontmoetingsplek voor mensen die in buurt wonen en werken, en levert een belangrijke bijdrage aan de levendigheid van het gebied. De verhuizing van de bewoners is inmiddels in volle gang. Vanaf juli worden de interne straat en de kantoorruimtes gefaseerd opgeleverd.