Nieuws

 • Start verhuur appartementen in iconisch gebouw Zandkasteel

  De verhuur is gestart van 160 studio’s en appartementen in Zandkasteel. Wonam en Zadelhoff transformeren het voormalig ING-hoofdkantoor, gelegen aan het Bijlmerplein in Zuidoost, naar een mixed-use gebouw met verschillende functies, waaronder wonen. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 15 februari inschrijven. Vanaf 21 februari vindt de toewijzing van de woningen plaats. De nieuwe bewoners kunnen in mei verhuizen.

  Meer info
 • Start verhuur 47 unieke kantoren Zandkasteel

  Werken in één van de meest iconische gebouwen van Amsterdam? De verhuur van de kantoren in Zandkasteel in Amsterdam Zuidoost is gestart. Met meer dan 45 unieke kantoren in alle vormen, maten en mogelijkheden is er altijd een werkplek die naadloos aansluit. De bijzondere architectuur en complete invulling van Zandkasteel bieden een inspirerende en stimulerende werkomgeving.

  Meer info
 • Startsein voor bouw The Ensemble in Amsterdam Zuidoost

  Reinier van Dantzig, wethouder Woningbouw van de gemeente Amsterdam, gaf vandaag het officiële startsein voor de bouw van The Ensemble. Een van de grootste en meest duurzame mixed-use hoogbouwontwikkelingen van dit moment. In de twee bijna energieneutrale torens komen 592 woningen, faciliteiten en voorzieningen zoals een gezondheidscentrum met apotheek, een talentencentrum voor jongeren, kantoren en commerciële voorzieningen. The Ensemble wordt gebouwd in de nieuwe stadswijk Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost en is naar verwachting medio 2025 klaar.

  Meer info
 • Feestelijke opening ‘LIV de KARSP’

  Wethouder Reinier van Dantzig opende samen met de eerste bewoner Sarah het gloednieuwe complex LIV De KARSP bij station Bullewijk van institutioneel belegger in Europees vastgoed Orange Capital Partners, gerealiseerd door woningbouworganisatie Wonam. De bewoners kregen een warm welkom geheel in stijl van Amsterdam-Zuidoost met muziek, kunst en eten en drinken.

  ‘LIV de KARSP’ heeft voornamelijk middeldure huurwoningen. Bewoners uit Zuidoost kregen voorrang: 25% van de nieuwe bewoners komt uit Zuidoost.

  Meer info
 • Wonam wint tender 3 kavels E-buurt Amsterdam Zuidoost

  ‘Barrio Lobi’ staat voor ‘hou van je buurt’. Vanuit die gedachte ontwikkelde Wonam samen met een ambitieus ontwerpteam een plan voor niet alleen het maken van een architectonisch statement, maar vooral het creëren van een duurzame, inclusieve en stimulerende leefomgeving. Een ‘barrio lobi’. Bewoners en ondernemers uit de buurt zijn dan ook actief betrokken bij de planontwikkeling.
  Het plan gaat uit van 338 woningen waarvan ongeveer ⅓ middenhuur, ⅓ middeldure koop en ⅓vrije-sectorkoop. De oppervlaktes variëren van 65 m2 tot 130 m2. Bewoners uit Amsterdam Zuidoost krijgen voorrang op de helft van de nieuwbouw.

  Meer info
 • Bouw 279 natuurinclusieve, voornamelijk middenhuur woningen in amstelkwartier stap dichterbij

  Aan het Bella Vistapark in het Amstelkwartier, Amsterdam Oost, bouwen Wonam en Zadelhoff 244 middenhuur woningen en 35 koopwoningen voor starters en gezinnen. Vandaag tekenden de ontwikkelaars en de gemeente Amsterdam de optieovereenkomst, in de Hortus Botanicus. Het ontwikkelconcept is geïnspireerd op de kracht van de natuur; natuurinclusieve en duurzame woningen in een weelderige, groene omgeving. De nieuwbouwplannen worden de komende maanden verder uitgewerkt in een ontwerp.

  Meer info
 • Wonam en Zadelhoff winnen tender gemeente Amsterdam met natuurinclusief nieuwbouwplan

  Een groene, duurzame en avontuurlijke omgeving om je leven in op te bouwen. Dat is hét uitgangspunt in het ontwikkelconcept van Mowgli. Wonam en Zadelhoff zetten in hun nieuwbouwplan het kind en zijn reis naar een natuurinclusieve toekomst centraal. De inzending van Wonam en Zadelhoff sprong eruit door de hoge score op natuurinclusiviteit en duurzaamheid. Samen met het grote aantal grote middeldure huurwoningen was dit voor de gemeente Amsterdam doorslaggevend om Mowgli te selecteren als winnaar in de tender voor Kavel 7, Amstelkwartier. Wonam en Zadelhoff werken de plannen voor de bouw van de 244 middenhuurwoningen en 35 koopwoningen de komende tijd verder uit. De bouw start naar verwachting in 2024.

  Meer info
 • BUUR WINT MIDDENHUUR AWARD MET BIJZONDER CONCEPT VOOR GEMENGD WONEN

  Wonam heeft dinsdag 26 oktober de Middenhuur Award 2021 gewonnen met het project BUUR. Het nieuwbouwproject in Utrecht Leidsche Rijn Centrum is een initiatief van Wonam en de woningcorporaties Mitros en Portaal. Er komen 454 huurwoningen in de sociale huur en middenhuur. Woonhave is de beleggingspartner voor de middenhuurwoningen. BUUR won de award vanwege de unieke dubbele samenwerking en het bijzondere woonconcept, waarbij sociale huur en middenhuur op gebouwniveau worden gemengd.

  Meer info
 • Bouw project BUUR Leidsche Rijn mooie samenwerking tussen ‘Buren’

  Vandaag gaf wethouder Klaas Verschuure van de gemeente Utrecht samen met Portaal, Mitros, Wonam en TBI-onderneming ERA Contour alsnog het officiële startsein van de bouw van het project BUUR in Leidsche Rijn. Marlies Krol, directeur Vastgoed van Portaal: ‘In dit project BUUR trekken de verschillende partijen ook echt als goede buren met elkaar op. We werken echt samen en doen niet zaken dubbel. Zo kunnen we slimmer, sneller en beter samenwerken.’

  Meer info
 • Mitros, Wonam en Heijmans winnen tender Leidsche Rijn met bijzonder woonconcept: BLOEI 030

  Utrecht, 30 juni 2021 – Mitros, Wonam en Heijmans hebben met een uniek concept voor gemengd wonen, BLOEI 030, de prijsvraag van de Gemeente Utrecht gewonnen voor de bouw van circa 250 woningen. Samen met de architecten Geurst & Schulze Architecten, BureauVanEig, Monadnock en Flux Landscape Architecture is gewerkt aan een optimaal ontwerp in de stijl van Leidsche Rijn. In het toekomstige complex, aan het Berlijnplein in Utrecht, worden midden huurwoningen en sociale huurwoningen gecombineerd en staat sociale ontmoeting centraal.

  Meer info
 • Start bouw 454 nieuwe huurwoningen in Leidsche Rijn centrum

  Utrecht, 16 december 2020– Leidsche Rijn Centrum in Utrecht krijgt er 454 nieuwe huurwoningen bij. Twee derde valt in de sociale huur, een derde in de middenhuur. Het complex krijgt de naam BUUR en wordt gerealiseerd in de zuidpunt van Leidsche Rijn Centrum, nabij NS-station Leidsche Rijn. Woningcorporaties Mitros en Portaal, woningorganisatie Wonam en de gemeente Utrecht sloten hiervoor in september 2018 een ontwikkelingsovereenkomst. Deze maand is TBI-onderneming ERA Contour met de werkzaamheden gestart.

  Meer info
 • Start Transformatie Zandkasteel

  Amsterdam, 11 december 2020 – Op 1 januari 2021 starten de bouwwerkzaamheden voor de transitie van het voormalige ING hoofdkantoor – beter bekend als het Zandkasteel – (65.000 m2) in Amsterdam Zuidoost. In zeven van het uit tien torens bestaande gebouw komen 300 woningen. In de onderliggende binnenstraat komen werkruimtes, maatschappelijke voorzieningen en horeca. De eerste woningen worden naar verwachting eind 2022 opgeleverd.

  Meer info