Zandkasteel wint Geurt Brinkgreve Bokaal 2023

Zandkasteel is de winnaar van de Geurt Brinkgreve Bokaal 2023. Reinier van Dantzig, wethouder Woningbouw & Ruimtelijke Ontwikkeling, reikte vanavond de bokaal uit in de Zuiderkerk in Amsterdam.

Onbetwiste nummer 1
De Geurt Brinkgreve Bokaal gaat naar de opdrachtgever van het beste herontwikkelings- of renovatieproject van erfgoed. Uit het juryrapport: “In de lijst met de top herbestemmingen van 2023 is Zandkasteel de onbetwiste nummer 1. Het mag duidelijk zijn aan wie de jury de Geurt Brinkgreve Bokaal 2023 toekent, omdat het hier is gelukt om gebruik makend van de oorspronkelijke kwaliteiten van een gesloten bankgebouw een uitnodigende plek te maken voor iedereen. Erfgoedwaarden, creativiteit, maatschappelijke waarden, samenwerking en duurzaamheid komen er als vanzelfsprekend samen.”

Soms een struggle
Gerard Kohsiek Directeur bij Wonam en Martine Gründemann Directeur Ontwikkeling bij Zadelhoff namen de bokaal in ontvangst. “We zijn ontzettend blij en dankbaar. Het was een lange weg. De enorme omvang van het gebouw, het goed inpassen van de woningen en de veranderende omstandigheden maakten het soms best een struggle. Maar het is gelukt! Het gebouw is open voor iedereen en nu staan we hier om deze mooie prijs in ontvangst te nemen,” aldus Gründemann.

Lees de juryrapporten op: https://lnkd.in/ejRsDTZw