Na succes verhuur fase 1 start verhuur 103 appartementen Zandkasteel Amsterdam

De verhuur is gestart van de resterende 103 appartementen in Zandkasteel. Begin februari brachten Wonam en Zadelhoff de eerste 160 huurappartementen op de markt. Deze stonden binnen enkele dagen allemaal onder optie. Er komen in totaal 263 compleet afgewerkte appartementen van 36 m2 tot 109 m2, te huur vanaf € 810,- tot € 1490,-. Geïnteresseerde woningzoekenden kunnen zich tot en met 15 maart inschrijven via www.zandkasteelwonen.nl en in dit voorjaar al verhuizen naar hun spiksplinternieuwe én woonklare woning.

Duurzaam wonen in Zandkasteel

De woningen in Zandkasteel hebben minimaal energielabel A. Waar Zandkasteel vroeger de grootste gasaansluiting had van Nederland, is het gebouw nu helemaal van het gas af. Door gebruik te maken van duurzame energiebronnen wordt de CO2-uitstoot drastisch verminderd. Zandkasteel is aangesloten op stadswarmte en -koeling van Vattenfall. De ramen in het gebouw zijn vervangen door HR++ glas en het gebouw is extra geïsoleerd.

Van bankkantoor naar levendig mixed-use gebouw
Het iconische gebouw Zandkasteel heeft 35 jaar dienstgedaan als hoofdkantoor van NMB/ING-bank. Wonam en Zadelhoff transformeren Zandkasteel naar een mixed-use gebouw met verschillende functies onder één dak: wonen, werken, horeca, ontmoeten en vermaak. Hiermee krijgt het monument niet alleen een nieuwe toekomst, maar opent het gebouw ook van dit voorjaar eindelijk zijn deuren voor publiek.

Comfortabel werken in een inspirerende omgeving
Kenmerkend voor Zandkasteel is de interne straat die de torens van het gebouw verbindt. Aan deze straat komen alle kantoren, werkplekken en ontmoetingspleinen; dit wordt dé plek voor ontmoeting, inspiratie en samenwerking. De verhuur van de 47 kantoren in Zandkasteel is inmiddels gestart.