Hoogste punt nieuwbouwproject BUUR in Utrecht

De vlag kan uit, of liever gezegd erop. In Utrecht Leidsche Rijn Centrum is namelijk het hoogste punt bereikt van het nieuwbouwproject BUUR. En dat is goed nieuws, want de oplevering van de eerste 274 woningen komt nu steeds meer in zicht. Reden voor Wonam, Woonhave, Woonin, Portaal en ERA Contour om het voorspoedige verloop van de bouw te vieren. In de zomer van 2023 verhuizen de eerste huurders naar hun nieuwe woning. BUUR voegt in totaal 454 betaalbare woningen toe aan de Utrechtse woningmarkt.

Midden in de samenleving
BUUR bestaat uit 3 gebouwen met 2-en 3-kamerappartementen, waarvan 314 woningen in de sociale huur en 140 in de middenhuur. In BUUR leven buren niet naast elkaar, maar mét elkaar. Elk gebouw heeft een gemixt woonprogramma en een gezamenlijke binnentuin, zodat huurders van sociale huurwoningen en middenhuurwoningen elkaar ontmoeten. De gebouwen zijn ontworpen door drie verschillende architecten, NWA Architecten, Dam & Partners en Jo Coenen Architects & Urbanists, zodat elk gebouw een eigen karakter heeft. Onder de gebouwen komt een parkeergarage en fietsenstalling.

Ondernemen op z’n Utrechts
Op de begane grond, in het verlengde van de winkelstraat, komt een creatieve hotspot: Artisan. Een nieuwe ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers van Utrecht Leidsche Rijn met een levendige mix van horeca, ambachtelijke ateliers, vrijetijdsvoorzieningen en maatschappelijke initiatieven. De eerste lokale ondernemers van Artisan openen deze zomer hun deuren.

Goede samenwerking loont
BUUR wordt gerealiseerd door Wonam, Woonin en Portaal. Een bijzondere samenwerking tussen twee corporaties en een ontwikkelaar. Melanie Egberts, Directeur Projectontwikkeling bij Wonam: “BUUR laat zien dat je door slimme, efficiënte samenwerking niet alleen een comfortabele én betaalbare woning kunt realiseren voor ruim 450 huishoudens, maar ook een mooi concept kunt neerzetten. Dan gaat het niet alleen om het verbinden van verschillende doelgroepen, maar ook om de architectuur en de kwaliteit die we met Artisan toevoegen aan de buurt.” In de zomer van 2024 wordt de 2e, en tevens laatste, fase van BUUR met 180 woningen in de sociale huur en middenhuur opgeleverd.

Meer weten over wonen in BUUR? www.buurutrecht.nl
Meer weten over ondernemen in BUUR? www.artisanutrecht.nl

Terug Volgend