Slim samenwerken voor meer inclusieve wijken

Wonam ontwikkelt en investeert in betaalbare woningen door nieuwbouw en transformatie, voornamelijk in de regio’s Amsterdam en Utrecht. Voor eigen beheer en in opdracht van derden. Dit doen we niet alleen. We zoeken hierin actief de samenwerking met gemeentes, woningcorporaties en beleggers voor het ontwikkelen van bijzondere woonconcepten. Het nieuwbouwproject BUUR laat zien hoe we dit aanpakken.


Toekomstbestendig ontwikkelen

In onze projecten streven we naar een combinatie van kwalitatief goede en betaalbare woningen en voldoende rendement. Melanie Egberts, directeur Projectontwikkeling Wonam: ‘We willen gebouwen realiseren waar we trots op zijn. Gebouwen die er over vijftig jaar nog steeds mooi uitzien en goed verhuurbaar blijven. We werken daarin het liefst samen met partijen die dezelfde ambitie en betrokkenheid hebben.’

Gemengd wonen in BUUR
BUUR in Utrecht Leidsche Rijn is het toonbeeld van wat je door goede samenwerking kunt bereiken. Een bijzonder ‘gemengd wonen’-project met 454 betaalbare huurwoningen en een gevarieerde architectuur van Parijse allure. Egberts: ‘Het bijzondere is dat we niet één doelgroep per blok hebben bepaald, maar de verschillende groepen over de blokken hebben verdeeld zodat er geen onderscheid is tussen sociale huur en middenhuur. Buren wonen hier dus niet naast elkaar, maar mét elkaar. En dat zorgt voor verbinding en een sterkere buurt.’

Unieke dubbele samenwerking
BUUR wordt gerealiseerd door Wonam, Woonin en Portaal; een unieke samenwerking tussen één ontwikkelaar en twee corporaties. Iedere partij draagt zelf het ontwikkelrisico, het uitvoerend ontwikkelmanagement ligt bij Wonam. Egberts: ‘Samen hebben we gewerkt aan één programma van eisen, waarbij alle individuele wensen mooi samen komen. Dit vraagt om transparantie in wat je denkt en doet, en je moet elkaar iets gunnen.’ De ervaring wordt nu meegenomen in nieuwe projecten, zoals het project BLOEI 030 in Utrecht Leidsche Rijn.

Meer weten over slim samenwerken?
Wonam is actief als initiatiefnemer in transformatie en nieuwbouw en gedelegeerd projectontwikkelaar. Uitvoering van de gehele keten biedt ons de beste mogelijkheid tot dienstverlening voor een project. Meer weten? Neem contact met ons op via 020 – 26 00 238 of info@wonam.nl.