Start verhuur appartementen in iconisch gebouw Zandkasteel

Vandaag is de verhuur van 160 studio’s en appartementen in Zandkasteel gestart. Wonam en Zadelhoff transformeren het voormalig ING-hoofdkantoor, gelegen aan het Bijlmerplein in Zuidoost, naar een mixed-use gebouw met verschillende functies, waaronder wonen. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 15 februari inschrijven. Vanaf 21 februari vindt de toewijzing van de woningen plaats. De nieuwe bewoners kunnen in mei verhuizen.

Direct klaar voor gebruik
Zandkasteel wordt duurzaam en hoogwaardig getransformeerd. Er komen in totaal 263 compleet afgewerkte studio’s en appartementen met een woonoppervlakte variërend van 36 tot 94 m2, te huur vanaf € 810,- tot € 1490,-. De bijzondere architectuur van Zandkasteel geeft elke woning een eigen, unieke vorm. Alle woningen zijn voorzien van een complete keuken met inbouwapparatuur, modern sanitair, gordijnen, wand- en vloerafwerking. Ook wonen in Zandkasteel? Bekijk het aanbod op de website en schrijf je uiterlijk 15 februari in.

Wonen, werken, ontmoeten in één gebouw
Zandkasteel, ruim 80.000 m2 groot en daarmee één van de grootste (voormalig) kantoorgebouwen van Nederland, bestaat uit 10 torens verbonden door een interne straat. Wonam en Zadelhoff vernieuwen 7 van de 10 torens naar een levendig gebouw met 263 woningen, 47 kantoren en 12 meetingsrooms. Er zijn 3 binnentuinen, een filmzaal, ook komen er diverse ontmoetingsplekken, te gebruiken door de bedrijven en hun medewerkers, en bewoners. Op de begane grond komt horeca. In de overige 3 torens komt de Amsterdam International Community School. Vanwege de bijzondere organische, antroposofische architectuur kreeg Zandkasteel in 2017 de monumentenstatus.

Na 35 jaar open voor publiek
De Amsterdamse Poort verandert de komende jaren van winkelcentrum naar stadshart van Zuidoost; een plek om te winkelen, wonen, werken en ontmoeten. Zandkasteel is hierin een belangrijke aanjager. Waar het gebouw 35 jaar gesloten was voor publiek, opent Zandkasteel zich straks naar de omgeving. De horeca op de begane grond verbindt binnen en buiten, en is voor iedereen toegankelijk. Het wordt een ontmoetingsplek voor mensen die in buurt wonen en werken, en levert een belangrijke bijdrage aan de levendigheid van het gebied.