Nieuws

 • Feestelijke opening ‘LIV de KARSP’

  Wethouder Reinier van Dantzig opende samen met de eerste bewoner Sarah het gloednieuwe complex LIV De KARSP bij station Bullewijk van institutioneel belegger in Europees vastgoed Orange Capital Partners, gerealiseerd door woningbouworganisatie Wonam. De bewoners kregen een warm welkom geheel in stijl van Amsterdam-Zuidoost met muziek, kunst en eten en drinken.

  ‘LIV de KARSP’ heeft voornamelijk middeldure huurwoningen. Bewoners uit Zuidoost kregen voorrang: 25% van de nieuwe bewoners komt uit Zuidoost.

  Meer info
 • Gerard Kohsiek Raad van Advies Stadmakersfonds

  Utrecht, 4 juni 2020 – Begin juni is de Raad van Advies van het Stadmakersfonds geïnstalleerd met onder andere Gerard Kohsiek (directeur Wonam) als lid.

  Het Stadmakersfonds, opgericht door Stipo en Stadkwadraat, is wegbereider voor nieuwe gebiedsontwikkeling en voegt maatschappelijk en financieel waarde toe. Stadmakersfonds is matchmaker tussen stadmakers en financiers. Het fonds is begin januari gelanceerd. De Provincie Utrecht legt het eerste fundament onder het Stadmakersfonds door het van eerste eigen vermogen te voorzien. Het partnership met de Triodos Bank vergroot het investeringsvermogen.

  Meer info
 • Coubertin en Steltloper genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2020.

  De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is de jaarlijkse publieksprijs voor nieuwbouw in Amsterdam. Bij deze editie gaat het om projecten die tussen augustus 2018 en augustus 2019 in Amsterdam zijn opgeleverd. De tien projecten die de finale hebben gehaald, waaronder onze projecten Coubertin en Steltloper, liggen verspreid over de stad.

  Meer info
 • Maatwerkoplossing bij huurbetalingsachterstand.

  Amsterdam, 26 maart 2020 – De corona crisis heeft impact op ons allemaal. De maatregelen van de Rijksoverheid zijn onvermijdelijk om verdere verspreiding te voorkomen. Deze maatregelen kunnen ook impact hebben die leiden tot huurbetalingsproblemen. Wij bieden, in het bijzonder zelfstandige ondernemers, ZZP’ers en flexwerkers een maatwerkoplossing.

  Meer info
 • Freezone festival Hondsrugpark

  FREEZONE Festival 21 september symboliseert transformatie Amstel III naar levendige Amsterdamse stadswijk.

  De eerste projecten zijn in aanbouw in Amstel III in Amsterdam Zuidoost: over een paar jaar is het gebied tussen Ikea en de Johan Cruijff ArenA het domein van duizenden nieuwe bewoners. Rond het toekomstige Hondsrugpark ontstaat een levendige wijk om te werken, wonen en recreëren met woontorens tot 100 meter hoog. Om Amsterdammers daarmee bekend te maken vindt op zaterdag 21 september het FREEZONE Festival plaats. De Hondsrugweg is dan het toneel voor een urban lifestyle festival met muziek, dans, mode, food èn informatie over alle plannen rond het Hondsrugpark. Klap op de vuurpijl is de verloting van één jaar wonen in de wijk Hondsrugpark onder de bezoekers van het FREEZONE Festival.

  Meer info
 • Wonam in het FD

  14 juli 2016 – Drie ontwikkelaars bouwen tegen de trend in goedkope huurwoningen. Lees hier het hele artikel.

  Meer info
 • Minister Stef Blok op bezoek

  Foto minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst), directeur-generaal Gert-Jan Buitendijk (Bestuur en Wonen) met collega’s op werkbezoek bij Wonam om te praten over middensegment huur.

  Meer info
 • Wonam in Parool

  5 juni 2015 – “Wonam is de woningcorporatie nieuwe stijl voor Amsterdam.” Parool schrijft over Wonam.

  Meer info
 • Wonam in Parool 2

  28 mei 2015 – “Projectontwikkelaars: ‘Amsterdamse grond te duur voor vrije huurwoning’.” Wonam in Het Parool.

  Meer info
 • Wonam in Nieuwsuur NOS

  4 april 2015 – “Huurmarkt op slot voor middeninkomens.” Nieuwsuur NOS

  Meer info
 • Persbericht PropertyNL

  10 februari 2015 – “Wonam start donderdag officieel de bouw van het woonproject Square op de Kop Zuidas.”

  Meer info
 • Veel vraag naar nieuwe, kleine huurwoning in Amsterdam

  11 november 2014 – Vandaag heeft Wonam, een jaar na de start bouw, het hoogste punt bereikt van de woongebouwen King en Queen in het Oranjekwartier in Amsterdam.

  Meer info