Nieuws

 • Gerard Kohsiek Raad van Advies Stadmakersfonds

  Utrecht, 4 juni 2020 – Begin juni is de Raad van Advies van het Stadmakersfonds geïnstalleerd met onder andere Gerard Kohsiek (directeur Wonam) als lid.

  Het Stadmakersfonds, opgericht door Stipo en Stadkwadraat, is wegbereider voor nieuwe gebiedsontwikkeling en voegt maatschappelijk en financieel waarde toe. Stadmakersfonds is matchmaker tussen stadmakers en financiers. Het fonds is begin januari gelanceerd. De Provincie Utrecht legt het eerste fundament onder het Stadmakersfonds door het van eerste eigen vermogen te voorzien. Het partnership met de Triodos Bank vergroot het investeringsvermogen.

  Meer info
 • Wonam en Eigen Haard lanceren ‘DakDelen’; 600 zonnepanelen voor 55 huurwoningen.

  Amsterdam, 21 april 2020 – Wonam heeft op woningen van Eigen Haard aan de Lampenisten- en Seinwachterstraat 600 zonnepanelen aangelegd en betaald. Het voordeel is voor de bewoners van de 55 woningen; zij krijgen hierdoor een fors lagere energierekening. De aanleg maakt onderdeel uit van woontoren Steltloper, een project van Wonam. De plaatsing van de zonnepanelen is uitgevoerd door het bedrijf HuurDeZon.

  Meer info
 • ING kantoor Zandkasteel verkocht aan Wonam/Zadelhoff en gemeente Amsterdam

  Amsterdam, 3 december 2019 – Consortium AMP, een samenwerking tussen G&S Vastgoed en EDGE (voorheen OVG Real Estate), heeft drie torens van het Zandkasteel verkocht aan de gemeente Amsterdam voor de vestiging van de Internationale School. Aan de combinatie Wonam/Zadelhoff zijn de resterende zeven torens en de parkeergarages verkocht. Na uithuizing van ING wordt het Zandkasteel getransformeerd tot een Mixed Use Project met een combinatie van educatie, wonen, werken, horeca en parkeren. De werkzaamheden starten medio 2020.

  Zandkasteel in Amsterdam Zuidoost. Foto: Milan Hofmans

  Meer info
 • Timelapse bouw Steltloper

  Amsterdam, 15 november 2019 – In 2016 is Edwin Trommelen begonnen met het filmen van de bouw van de Steltloper. Hiervan is een interessante timelapse gemaakt tot aan het einde van de bouw in 2018.

  Klik hieronder op meer info om de timelapse te bekijken.

  Meer info
 • Geslaagd FREEZONE Festival laat Amsterdammers Hondsrugpark ontdekken

  Amsterdam, 21 september 2019 – Het FREEZONE Festival op zaterdag 21 september jl. was een groot succes. Het festival en de uitgereikte woonprijs (jaar gratis wonen) zijn initiatieven van de Stichting Hondsrugpark, waarin ontwikkelaars Certitudo, COD, Duqer, Vastint, Synchroon en Wonam zich hebben verenigd. Meer informatie over het Hondsrugpark is te vinden op www.hondsrugpark.nl.

  Meer info
 • Wonam deelnemer Stadsakkoord Utrecht

  Utrecht, 20 september 2019 – Wonam is deelnemer aan het Stadsakkoord Utrecht voor meer nieuwe betaalbare woningen, betere doorstroming en gemengde wijken. Het Stadsakkoord is vandaag ondertekend door beleggers, corporaties en de gemeente Utrecht. Hiermee willen wij voorzien in de dringende behoefte aan (betaalbare) woningen in Utrecht.

  Meer info
 • Nieuwbouwproject BUUR stap dichterbij met ondertekening bouwteamovereenkomst

  TBI-onderneming ERA Contour bouwt vanaf 2020 in opdracht van woningbouworganisatie Wonam en woningcorporaties Mitros en Portaal het nieuwbouwproject BUUR in Leidsche Rijn Centrum. Op vrijdag 19 juli ondertekenden de partijen hiervoor een bouwteamovereenkomst. In BUUR verrijzen 454 huurappartementen in 3 woonblokken met gezamenlijke binnentuinen. Op de begane grond worden winkelruimtes gerealiseerd voor kleinschalige en maatschappelijke initiatieven.

  Meer info
 • WONINGBOUWPROJECT KARSP IN AMSTERDAM ZUIDOOST OFFICIEEL VAN START

  AMSTERDAM, 12 juli 2019 – Woningbouworganisatie Wonam, bestuurder stadsdeel Zuidoost Dirk de Jager van gemeente Amsterdam en Jurgen de Reus van UBA Bouw, gaven eerder vandaag het officiële startsein voor de bouw van KARSP, een omvangrijk woningbouwproject in Amsterdam Zuidoost. KARSP omvat twee woontorens met in totaal 274 twee- en drie kamerappartementen grotendeels in het middensegment van de huurwoningmarkt. KARSP is het eerste project van transformatieproject Bullewijk binnen Amstel III in Amsterdam Zuidoost. Dit gebied wordt volledig getransformeerd van een monofunctionele kantoorlocatie naar een multifunctioneel woon- en werkgebied.

  Meer info
 • WONAM REALISEERT 89 HUURWONINGEN IN AMSTERDAM-OOST

  Wonam heeft vandaag 89 nieuwe huurwoningen opgeleverd in de vrije sector huurwoningen in Amsterdam op Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost. 15 huurwoningen in het complex zijn exclusief toegewezen aan mensen die werken in de sector zorg & welzijn. Dit huurwoningproject – Coubertin Zeeburg – omvat zes afzonderlijke gebouwen met een woningaanbod variërend van 2-, 3- en 4-kamer appartementen en een gezamenlijke parkeergarage.

  Meer info
 • Coubertin Zeeburg, bouwen voor gezinnen en woningdelers

  8 november 2018, Amsterdam – Op Zeeburgereiland verrijst een divers appartementencomplex. Hier wonen in de toekomst gezinnen, singles, vrienden en stelletjes zij aan zij. Het gebouw Coubertin wordt namelijk opgebouwd uit 4 verschillende woning types. Voor elke bewoners doelgroep is een aparte indeling bedacht. We nemen een kijkje in het gebouw, dat volop in ontwikkeling is.

  Meer info
 • Wonam huisvest 124 jong werkenden in Leidsche Rijn

  16 oktober 2018, Utrecht – In Het Zand, Leidsche Rijn Utrecht bij station Terwijde, heeft Van Wijnen in samenwerking met woningbouworganisatie Wonam 98 huurwoningen opgeleverd. Het wooncomplex, genaamd Toon Utrecht, is op 15 oktober overgedragen aan de 124 nieuwe bewoners. Het grootste deel van de bewoners is tussen de 21 en 35 jaar oud.

  Meer info
 • 2019 startbouw woontorens en onderzoek naar nieuw Hondsrugpark in kantoorgebied Amstel III, Amsterdam Zuidoost

  17 september 2018, Amsterdam – Het kantoorgebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost verandert de komende jaren in een aantrekkelijk stedelijk gebied. De gemeente heeft het gebied, waar nu nog veel moderne maar vooral verouderde kantoorgebouwen staan, aangewezen voor transformatie.

  Meer info