Terug

The Ensemble – Amsterdam

The Ensemble in Amsterdam Zuidoost is een mixed-use project met 592 huurwoningen, waarvan 415 in het middeldure segment. Naast woningen komt er circa 20.000 m2 ruimte voor kantoren en sociaal maatschappelijke en commerciële voorzieningen.

Het project bestaat uit twee torens van ongeveer 120 en 100 meter. Er komen woningen in de sociale huur, middenhuur en vrije sector huur woningen, variërend in studio’s, 2-, 3- en 4-kamerappartementen. In de levendige plint komen voorzieningen als een gezondheidscentrum, apotheek, jongerentalentcentrum, fietsenmaker, horeca en/of een gym. Ook komen er een ondergrondse openbare parkeergarage en een fietsenstalling voor bewoners.

The Ensemble wordt gebouwd in de nieuwe stadswijk Hondrugspark, in Amstel III naast metrostation Bullewijk, op loopafstand van Intercity station Bijlmer ArenA en nabij de op- en afrit van de A9. Amstel III is een voormalige kantoorlocatie die de komende jaren wordt getransformeerd tot een levendig woon-werk gebied.

The Ensemble
Locatie: Hondsrugpark, Amsterdam Zuidoost
Programma: 592 woningen (sociale huur, middenhuur en vrije sector), 20.000 m2 kantoren en voorzieningen
Oppervlakte woningen: 25 – 150 m2 GO
Architecten: CONIX RDBM, Van Belle & Medina
Fasering: in aanbouw
Oplevering: medio 2025

Nieuws

  • Startsein voor bouw The Ensemble in Amsterdam Zuidoost

    Reinier van Dantzig, wethouder Woningbouw van de gemeente Amsterdam, gaf vandaag het officiële startsein voor de bouw van The Ensemble. Een van de grootste en meest duurzame mixed-use hoogbouwontwikkelingen van dit moment. In de twee bijna energieneutrale torens komen 592 woningen, faciliteiten en voorzieningen zoals een gezondheidscentrum met apotheek, een talentencentrum voor jongeren, kantoren en commerciële voorzieningen. The Ensemble wordt gebouwd in de nieuwe stadswijk Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost en is naar verwachting medio 2025 klaar.

    Meer info