Terug

The Ensemble

The Ensemble is een mixed-use project met 592 huurwoningen, ca. 19.000 m2 BVO kantoor, sociaal maatschappelijke en commerciële voorzieningen in Amsterdam Zuidoost.

Het project omvat een zeslaagse plint met twee torens van ca. 120 en 100 meter vanaf maaiveld. De levendige plint voorziet in een gezondheidscentrum, apotheek, jongeren talenten centrum, fietsenmaker en verschillende commerciële ruimtes zoals horeca en/of een gym. De iconische woontorens voorzien zowel in sociale huur, middenhuur en vrije sector huur woningen en variëren in studio’s, twee-, drie- en vierkamer appartementen. Voor alle gebruikers van het gebouw en hun bezoekers wordt een tweelaagse ondergrondse openbare parkeergarage gerealiseerd voor auto’s en scooters. De openbare fietsparkeergarage met private stalling voor bewoners bevindt zich op de begane grond.

De locatie bevindt zich in Amstel III, naast het metrostation Bullewijk, op loopafstand van Intercity station Bijlmer ArenA en nabij de op- en afrit van de A9. Zowel op de fiets als met het OV dan wel de auto zijn het centrum van Amsterdam en de naastgelegen dorpskernen goed te bereiken. Amstel III is een voormalige kantoorlocatie die in transformatie is tot een gemengd woon-werk gebied. De komende jaren wordt Amstel III verder ontwikkeld.

592 woningen
25 – 150 m2 GO
19.000 m2 kantoor
Architecten: CONIX RDBM, Van Belle & Medina
Start realisatie: Q4 2021

Nieuws

Geen items gevonden