Terug

Pulse

In 2018 is Wonam gestart met de bouw van 219 huurwoningen in het Stationsgebied van Amsterdam Noord met een gemengde bestemming. Naast de huurwoningen komen er ook horeca- en retailvoorzieningen, een expositieruimte en 4.000 m2 kantoorruimte.

De locatie ligt direct aan het nieuwe metro- en busstation van de Noord-Zuidlijn. De twee woontorens vormen herkenbare bakens in het gebied en bieden een prachtig uitzicht over landelijk Noord, Amsterdam en het IJ. In de twee torens komen in totaal circa 219 huurwoningen voor zowel young professionals als gesettelde stedelingen (gezinnen, stellen etc). De begane grond wordt een grote open ruimte voor een combinatie van horeca en retail met daarin de toegang verwerkt naar de 4.000 m2 kantoorruimte op de eerste en tweede verdieping. Voor de werkers een eet-, drink- en ontmoetingsplek, voor bewoners een gezellige plek, zowel overdag als s ’avonds. Door de mix aan functies is er een hoge mate van sociale controle gedurende de hele dag. 

Buikslotermeerplein Amsterdam
219 woningen
2-3 kamer appartementen
Architect: Benthem&Crouwel
Oplevering: 2020

Nieuws

  • Gemeente Amsterdam sluit optieovereenkomst

    10 mei 2016 – De gemeente Amsterdam is op 10 mei 2016 een optiecontract overeengekomen met Wonam voor het bouwen van 210 huurwoningen in het Stationsgebied van Amsterdam Noord.

    Meer info