Woonin, Wonam en Heijmans winnen tender Leidsche Rijn met bijzonder woonconcept: BLOEI 030

Utrecht, 30 juni 2021

Woonin, Wonam en Heijmans winnen tender Leidsche Rijn met bijzonder woonconcept: BLOEI 030

Drie vertrouwde partijen in Leidsche Rijn: Woonin, Wonam en Heijmans hebben met een uniek concept voor gemengd wonen, BLOEI 030, de prijsvraag van de Gemeente Utrecht gewonnen voor de bouw van circa 250 woningen. Samen met de architecten Geurst & Schulze Architecten, BureauVanEig, Monadnock en Flux Landscape Architecture is gewerkt aan een optimaal ontwerp in de stijl van Leidsche Rijn. In het toekomstige complex, aan het Berlijnplein in Utrecht, worden midden huurwoningen en sociale huurwoningen gecombineerd en staat sociale ontmoeting centraal. De bouw start naar verwachting begin 2023 en neemt zo’n 2 jaar in beslag.

Een thuis voor iedereen
In het nieuwe gebouw komen 145 sociale huurwoningen en 106 midden huurwoningen. Ook komt er circa 1.500 m2 aan maatschappelijke bedrijfsruimtes en werkplekken in de plint. Het bijzondere aan het plan is dat 40 woningen bestemd zijn voor ‘beschermd thuis’, een samenwerking met het Leger des Heils. Hier kunnen mensen zelfstandig wonen met intensieve woonbegeleiding. Anemoon van Dijk, manager bijzondere woonconcepten bij Woonin: “In BLOEI 030 wonen mensen met verschillende achtergronden samen. Dit wordt een bloeiende woongemeenschap waar mensen bewust kiezen voor een diversiteit aan buren.”

Gebouwen met karakter, van binnen en buiten
De woonblokken bestaan uit samengestelde gebouwen, die beschutte pleinen, straten en hoven vormen. Elk gebouw heeft haar eigen architectuur en eigen karakter. Centraal staat een groene omgeving die mensen stimuleert tot ontmoeten en bewegen. Stichting Compleks, een expert bewonersgroep op het gebied van gemengd wonen, heeft geadviseerd hoe de community kan worden vormgegeven in het gebouw en ontwerp. Samen met creatieve broedplaats Kanaal30 worden de plannen voor de invulling van de plint verder uitgewerkt.

Kom tot bloei!
BLOEI 030 staat voor stedelijk en gezond wonen. Stedelijk vanwege de goede bereikbaarheid, de nabijheid van voorzieningen en de ligging aan het Berlijnplein. Maar ook vanwege het gemengde woningaanbod, een afwisselend gevelbeeld en hoogteaccenten. Gezond vanwege het duurzame karakter, de groene binnenhoven en de focus op ontmoeten en bewegen. BLOEI 030 is een plek waar vriendschappen en liefdes ontstaan en het leven tot bloei komt.

Welkome toevoeging voor Utrecht
Klaas Verschuure, Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Leidsche Rijn: “Dit is een belangrijk bouwproject voor Leidsche Rijn Centrum. Wij zien dit gebied als één van de vijf belangrijke knooppunten en stadscentra van Utrecht. BLOEI 030 is een plan met hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en architectuur. Maar vooral voegen we hiermee meer sociale en middeldure huurwoningen toe aan het aanbod. In deze tijd is dat een welkome toevoeging.”