Wonam start bouw 200 huurwoningen in Amsterdam

Amsterdam, 11 September 2013 – Op 1 oktober start Wonam met de realisatie van 200 middensegment huurwoningen in het Oranjekwartier tegenover het World Fashion Centre in Amsterdam. Het betreft de bouw van twee hoogwaardige woontorens, genaamd King en Queen, bestaande uit 2- en 3-kamerappartementen. Wonam, een jonge woningbouworganisatie, speelt hiermee in op de grote en groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen in Amsterdam.

Groot tekort aan middensegment huurwoningen
King en Queen zijn de eerste woongebouwen die Wonam in aanbouw neemt. Wonam – Wonen Amsterdam – richt zich specifiek op het middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam. Een segment waar sprake is van een groot tekort. Gemiddeld zijn zo’n 9.000 personen in Amsterdam op zoek naar een huurwoning met een maandhuur van 700 tot 1.000 euro. Mensen die zich niet aan een koopwoning kunnen of willen binden en anderzijds niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.

Robert Kohsiek, directeur Wonam: ‘Als een van de eerste marktpartijen zijn wij een aantal jaar geleden in deze markt gestapt. Dat maakt dat wij nu daadwerkelijk kunnen starten met de bouw van King en Queen en daarnaast een aantal andere, concrete woningbouwprojecten in de pijplijn hebben. Ons uitgangspunt is daarbij altijd: de ontwikkeling en exploitatie van middensegment huurwoningen op een uitstekend bereikbare locatie en met een goed voorzieningenniveau. Gesteund door onze investeringspartners, vermogende Nederlandse families, en onze samenwerking met de Gemeente verwachten wij de komende jaren nieuwe huurwoningen in de stad te kunnen realiseren en exploiteren. En zo een structurele bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van de Amsterdamse woningmarkt.

Maarten van Poelgeest, wethouder Ruimtelijke Ordening, Grondzaken, Klimaat en Energie:
‘Het is goed dat Wonam huurwoningen voor middeninkomens gaat bouwen, want daar is in Amsterdam dringend behoefte aan. We zijn dan ook heel content met dit soort initiatieven van marktpartijen. Ook de plek is bijzonder: op de rand van de oude en de nieuwe stad, het gebied dat een verbinding vormt tussen de binnenstad en de ringweg A10′.

Oranjekwartier – Amsterdam West
Het Oranjekwartier, ontworpen door Dam & Partners Architecten, bestaat uit 6 lichte, ruim opgezette woonblokken waarvan de eerste vier in 2011 zijn opgeleverd en verhuurd. Een gewilde woonlocatie vanwege de hoge kwaliteit appartementen, de groene omgeving en de uitstekende bereikbaarheid; het Oranjekwartier ligt op steenworp afstand van de ring A10 en Station Lelylaan. De appartementen King en Queen worden gebouwd door Dura Vermeer en gaan medio 2014 in verhuur.

Volgend