Veel vraag naar nieuwe, kleine huurwoning in Amsterdam

Hoogste punt woonproject King en Queen van Wonam in het Oranjekwartier

Amsterdam, 11 november 2014 – Vandaag heeft Wonam, een jaar na de start bouw, het hoogste punt bereikt van de woongebouwen King en Queen in het Oranjekwartier in Amsterdam. Met bijna 70% van de woningen reeds verhuurd was deze mijlpaal extra feestelijk. In de gebouwen King en Queen worden 200 middensegment huurwoningen gerealiseerd, bestaande uit 2- en 3-kamerappartementen. Met name de 2-kamerappartementen zijn populair vanwege de schaarste van dit type woning op de Amsterdamse woningmarkt. De woningen, gelegen nabij NS en metrostation Lelylaan, worden vanaf het voorjaar 2015 opgeleverd.

Iets meer dan een jaar na de start van de verhuur, is een kleine 70% van de woningen verhuurd of in optie. De verwachting is dat voorafgaand aan oplevering alle woningen zullen zijn verhuurd.

Robert Kohsiek, Directeur Wonam: ‘Juist voor 2-kamerappartementen, met een huurprijs tussen € 700 en € 900, bestaat grote behoefte in Amsterdam. Deze zijn in ons project dan ook als eerste verhuurd. Dat is de markt waar wij als Wonam nu enkele jaren actief in zijn en omdat wij met particulier vermogen de financiering al voortijdig rond hebben, adequaat kunnen inspelen op mogelijkheden. Daarnaast staan we via Woontank, onze verhuurorganisatie voor Young Professionals, in direct contact met onze (toekomstige) huurders en vertellen zij ons hun woonwensen.’

Het Oranjekwartier is een ontwerp van Dam & Partners Architecten en bestaat uit 6 ruim opgezette woonblokken waarvan de eerste vier in 2011 zijn opgeleverd. De appartementen King en Queen liggen vlakbij Station Lelylaan en de ring A10 en worden gebouwd door Dura Vermeer.

Wonam
Wonam is een jonge woningbouworganisatie die zich specifiek op de groeiende vraag naar middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam richt. Naast King & Queen realiseert Wonam momenteel nog 2 andere woongebouwen in Amsterdam. Het betreft 111 woningen in gebouw Square op de kop van de Zuidas dat in februari 2015 in aanbouw genomen zal worden. En een woonproject in Amsterdam-West met nog eens 170 woningen waarvan de start bouw in september 2015 plaats zal vinden.

Woontank
Met meer dan 5.100 volgers op Facebook is Woontank inmiddels een niet te missen verhuurorganisatie voor de Young Professional die op zoek is naar een betaalbare woning in Amsterdam.

Terug Volgend