Terug

Zandkasteel – Amsterdam

Wonen, werken en ontmoeten in één van de meest iconische gebouwen van Amsterdam

Zandkasteel wordt verbouwd van een kantoorgebouw naar een mixed-use gebouw waar je straks kunt wonen, werken en ontmoeten. In het gebouw komen 263 studio’s en 2-, 3- en 4-kamerappartementen, 47 kantoren, horeca en ontmoetingsplekken. Onder het gebouw is een parkeergarage met voldoende mogelijkheid tot parkeren. Ook wordt er een ruime fietsenstalling gerealiseerd.

Zandkasteel ligt midden in het hart van het winkelcentrum de Amsterdamse Poort, op steenworp afstand van metrostation Bijlmer Arena met verbindingen naar Amsterdam Centraal, de Zuidas Schiphol en Utrecht. Ook met de auto is Zandkasteel goed bereikbaar.

Zandkasteel Amsterdam
Locatie: Bijlmerplein 888, Amsterdam Zuidoost
Programma: 263 huurwoningen: 36-92m2, 47 kantoren, 3 horecaruimtes, 3 binnentuinen, 1 filmzaal, ontmoetingsplekken
Architect: Alberts & van Huut
Aannemer: Combinatie KWA/IBB
Oplevering: voorjaar 2023

Meer informatie
Project/verhuur kantoren Zandkasteel Amsterdam
Verhuur woningen Zandkasteel Wonen

 

 

ZK_logo_Zandkasteel_2022

Kijk voor meer informatie op:

Website Zandkasteel

Nieuws

 • Zandkasteel en Bijlmerplein decor van next level basketbal

  Vandaag stonden Zandkasteel en het Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost in het teken van basketbal. De Nederlandse Basketbal Bond en de gemeente Amsterdam maakten bekend dat Nederland, als eerste land ter wereld, een Jr. NBA League in 3×3 vorm gaat houden. En dat ging gepaard met veel basketbal, spectaculaire demonstraties, breakdance, muziek, lekker eten en meer. Het evenement werd georganiseerd door ACE, een nieuwe stichting voor het organiseren van evenementen in Zuidoost ter versterking en promotie van het stadsdeel.

  Meer info
 • EERSTE BEWONERS VERHUIZEN NAAR ZANDKASTEEL

  Vandaag zijn de eerste bewoners van Zandkasteel, het markante voormalige ING-hoofdkantoor aan het Bijlmerplein in Zuidoost, verhuisd naar hun nieuwe woning. Wonam en Zadelhoff hebben het gebouw getransformeerd van monofunctioneel kantoor naar een levendig mixed-use gebouw om te wonen, werken en ontmoeten. Na een bouwperiode van 2,5 jaar wordt Zandkasteel nu gefaseerd opgeleverd, te beginnen met de woningen. Reinier van Dantzig, wethouder gemeente Amsterdam, heette de nieuwe bewoners persoonlijk welkom.

  Meer info
 • NA SUCCES VERHUUR FASE 1 START VERHUUR 103 APPARTEMENTEN ZANDKASTEEL AMSTERDAM

  De verhuur is gestart van de resterende 103 appartementen in Zandkasteel. Begin februari brachten Wonam en Zadelhoff de eerste 160 huurappartementen op de markt. Deze stonden binnen enkele dagen allemaal onder optie. Er komen in totaal 263 compleet afgewerkte appartementen van 36 m2 tot 109 m2, te huur vanaf € 810,- tot € 1490,-. Geïnteresseerde woningzoekenden kunnen zich tot en met 15 maart inschrijven via www.zandkasteelwonen.nl en in dit voorjaar al verhuizen naar hun spiksplinternieuwe én woonklare woning.

  Meer info