Terug

BUUR – UTRECHT

Wonam ontwikkelt in samenwerking met Stichting Mitros en Stichting Portaal 454 huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum, verdeeld over een drietal wooncomplexen. Het woningaanbod bestaat uit 2- en 3-kamerappartementen, waarvan 314 woningen in de sociale huur en 140 woningen in de middenhuur. Op de begane grond, in het verlengde van de winkelstraat, komen (winkel-)ruimtes te huur voor ambachtelijke ondernemers en onder twee wooncomplexen zijn gezamenlijke parkeergarages en fietsenstallingen opgenomen in het ontwerp.

BUUR staat midden in de samenleving. Hier leven buren niet naast elkaar, maar mét elkaar. Om ontmoeting te stimuleren, worden alle gebouwen gemengd. Huurders van sociale huurwoningen wonen samen met huurders van midden huurwoningen. De woningen worden verhuurd volgens het Actieplan Middenhuur van de gemeente Utrecht.

Het project wordt gerealiseerd op de zuidpunt van Leidsche Rijn Centrum, op 5 minuten loopafstand vanaf het NS-station Leidsche Rijn en in het verlengde van het winkelcentrum Leidsche Rijn. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de bushalte ligt voor de deur en aan de noordzijde grenst het wooncomplex aan de fietsboulevard Vaduzdijk, die de verbinding maakt tussen het winkelcentrum Leidsche Rijn en de binnenstad van Utrecht.

BUUR
Locatie: Leidsche Rijn Centrum–Zuid, Utrecht
Programma: circa 454 woningen van 50 – 80m2²
Architecten: Dam & Partners Architecten, Jo Coenen Architects & Urbanist, NwA Architecten
Fasering: in aanbouw
Oplevering eerste woningen: 3e kwartaal 2023

Meer informatie
Project/verhuur woningen BUUR Utrecht
Verhuur bedrijfsruimtes Artisan Utrecht

Nieuws

 • Hoogste punt nieuwbouwproject BUUR in Utrecht

  De vlag kan uit, of liever gezegd erop. In Utrecht Leidsche Rijn Centrum is namelijk het hoogste punt bereikt van het nieuwbouwproject BUUR. En dat is goed nieuws, want de oplevering van de eerste 274 woningen komt nu steeds meer in zicht. Reden voor Wonam, Woonhave, Woonin, Portaal en ERA Contour om het voorspoedige verloop van de bouw te vieren. In de zomer van 2023 verhuizen de eerste huurders naar hun nieuwe woning. BUUR voegt in totaal 454 betaalbare woningen toe aan de Utrechtse woningmarkt.

  Meer info
 • BUUR WINT MIDDENHUUR AWARD MET BIJZONDER CONCEPT VOOR GEMENGD WONEN

  Wonam heeft dinsdag 26 oktober de Middenhuur Award 2021 gewonnen met het project BUUR. Het nieuwbouwproject in Utrecht Leidsche Rijn Centrum is een initiatief van Wonam en de woningcorporaties Mitros en Portaal. Er komen 454 huurwoningen in de sociale huur en middenhuur. Woonhave is de beleggingspartner voor de middenhuurwoningen. BUUR won de award vanwege de unieke dubbele samenwerking en het bijzondere woonconcept, waarbij sociale huur en middenhuur op gebouwniveau worden gemengd.

  Meer info
 • Bouw project BUUR Leidsche Rijn mooie samenwerking tussen ‘Buren’

  Vandaag gaf wethouder Klaas Verschuure van de gemeente Utrecht samen met Portaal, Mitros, Wonam en TBI-onderneming ERA Contour alsnog het officiële startsein van de bouw van het project BUUR in Leidsche Rijn. Marlies Krol, directeur Vastgoed van Portaal: ‘In dit project BUUR trekken de verschillende partijen ook echt als goede buren met elkaar op. We werken echt samen en doen niet zaken dubbel. Zo kunnen we slimmer, sneller en beter samenwerken.’

  Meer info