Terug

BUUR UTRECHT

Leidsche Rijn Centrum, Utrecht

Wonam ontwikkelt in samenwerking met Stichting Mitros en Stichting Portaal 454 huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum, verdeeld over een drietal wooncomplexen. Het woningaanbod bestaat uit 2- en 3-kamerappartementen, waarvan 314 woningen in de sociale huur en 140 woningen in de middenhuur. Op de begane grond, in het verlengde van de winkelstraat, komen (winkel-)ruimtes te huur voor ambachtelijke ondernemers en onder twee wooncomplexen zijn gezamenlijke parkeergarages en fietsenstallingen opgenomen in het ontwerp.

BUUR staat midden in de samenleving. Hier leven buren niet naast elkaar, maar mét elkaar. Om ontmoeting te stimuleren, worden alle gebouwen gemengd. Huurders van sociale huurwoningen wonen samen met huurders van midden huurwoningen. De woningen worden verhuurd volgens het Actieplan Middenhuur van de gemeente Utrecht.

Het project wordt gerealiseerd op de zuidpunt van Leidsche Rijn Centrum, op 5 minuten loopafstand vanaf het NS-station Leidsche Rijn en in het verlengde van het winkelcentrum Leidsche Rijn. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de bushalte ligt voor de deur en aan de noordzijde grenst het wooncomplex aan de fietsboulevard Vaduzdijk, die de verbinding maakt tussen het winkelcentrum Leidsche Rijn en de binnenstad van Utrecht.

Leidsche Rijn Centrum – Zuid, Utrecht
Circa 454 woningen
50 – 80 m²
Architecten: Dam & Partners Architecten, Jo Coenen Architects & Urbanist, NwA Architecten
Oplevering eerste woningen: 3e kwartaal 2023

Huurwoningen BUUR Utrecht

BUUR Utrecht

 

Klik voor meer informatie op:

Huurwoningen BUUR Utrecht

BUUR Utrecht

Nieuws

  • BUUR WINT MIDDENHUUR AWARD MET BIJZONDER CONCEPT VOOR GEMENGD WONEN

    Wonam heeft dinsdag 26 oktober de Middenhuur Award 2021 gewonnen met het project BUUR. Het nieuwbouwproject in Utrecht Leidsche Rijn Centrum is een initiatief van Wonam en de woningcorporaties Mitros en Portaal. Er komen 454 huurwoningen in de sociale huur en middenhuur. Woonhave is de beleggingspartner voor de middenhuurwoningen. BUUR won de award vanwege de unieke dubbele samenwerking en het bijzondere woonconcept, waarbij sociale huur en middenhuur op gebouwniveau worden gemengd.

    Meer info