Terug

Luchtplaats

Het plan Luchtplaats zou de Bijlmerbajes ombouwen tot een buurt met circa 1.200 woningen en de schakel vormen tussen de stad en Amsterdam Zuid Oost. De geplande gemengde buurt in een innovatief milieu, zou gaandeweg ook bijdragen aan en inhaken op ontwikkelingen in het gebied rond de Bijlmerbajes en in de stad als geheel. In de geplande gemengde buurt zouden verschillende functies samen komen waaronder wonen, werken, long stay en onderwijs. Bijzonder was de komst van de prestigieuze Franse ICT-opleiding Ecole 42 voor jongeren.

Het consortium Luchtplaats is gevormd door drie Nederlandse partijen; Rinkelberg Capital Ltd, Wonam en Zadelhoff. Zij verschaften het kapitaal voor de verwerving, de ontwikkeling en de bouw. De ontwikkeling was in handen van Wonam. Het concept Luchtplaats is tot stand gebracht door een breed team, waaronder KCAP (architecten, stedenbouw), ZUS (landschapsarchitecten) en de Franse architecte Manuelle Gautrand.

Op basis van de filosofie ‘Koesteren wat er al is, voortborduren op kansen onderweg en de buurt levendig houden’, heeft het team van Luchtplaats met veel vindingrijkheid een plan gemaakt waar we trots op zijn.

Kijk voor meer informatie op:

https://www.luchtplaats.nl/

Nieuws

Geen items gevonden