Terug

Mookly – Amsterdam

Wonen in een groene, duurzame en avontuurlijke omgeving, geïnspireerd op de kracht van de natuur. Dat is Mookly! Een groene oase midden in de stad, aan het Bella Vistapark in het Amstelkwartier, Amsterdam Oost. Hier gaan we 244 middenhuurwoningen en 35 koopwoningen realiseren, speciaal voor starters en gezinnen. Op de begane grond komen bedrijfsruimtes voor bij voorkeur duurzame, ambachtelijke ondernemers en een gemeenschappelijke ruimte voor bewoners. Om verbinding in de wijk te stimuleren, komt er een Huis van de Wijk. De plannen worden verder uitgewerkt in een ontwerp.

Het Amstelkwartier is goed bereikbaar met openbaar vervoer en via de toekomstige brugverbinding over de Duivendrechtsevaart. Amstelkwartier is onderdeel van Overamstel. Dit voormalige industriegebied verandert in nieuw stedelijk gebied voor wonen, leven en werken.

Mookly
Locatie: Amstelkwartier, Amsterdam Oost
Programma: 279 woningen (244 middenhuurwoningen, minimaal 70m2 en 35 koopwoningen, gemiddeld 50m2), commerciële ruimte en Huis van de Wijk
Partner: Zadelhoff
Architecten: Arons & Gelauff, DOOR Architecten, B+B landschapsarchitectuur en TMOJ
Start bouw: naar verwachting 2024

Logo MoOKLY zwart

Nieuws

  • Bouw 279 natuurinclusieve, voornamelijk middenhuur woningen in amstelkwartier stap dichterbij

    Aan het Bella Vistapark in het Amstelkwartier, Amsterdam Oost, bouwen Wonam en Zadelhoff 244 middenhuur woningen en 35 koopwoningen voor starters en gezinnen. Vandaag tekenden de ontwikkelaars en de gemeente Amsterdam de optieovereenkomst, in de Hortus Botanicus. Het ontwikkelconcept is geïnspireerd op de kracht van de natuur; natuurinclusieve en duurzame woningen in een weelderige, groene omgeving. De nieuwbouwplannen worden de komende maanden verder uitgewerkt in een ontwerp.

    Meer info
  • Wonam en Zadelhoff winnen tender gemeente Amsterdam met natuurinclusief nieuwbouwplan

    Een groene, duurzame en avontuurlijke omgeving om je leven in op te bouwen. Dat is hét uitgangspunt in het ontwikkelconcept van Mowgli. Wonam en Zadelhoff zetten in hun nieuwbouwplan het kind en zijn reis naar een natuurinclusieve toekomst centraal. De inzending van Wonam en Zadelhoff sprong eruit door de hoge score op natuurinclusiviteit en duurzaamheid. Samen met het grote aantal grote middeldure huurwoningen was dit voor de gemeente Amsterdam doorslaggevend om Mowgli te selecteren als winnaar in de tender voor Kavel 7, Amstelkwartier. Wonam en Zadelhoff werken de plannen voor de bouw van de 244 middenhuurwoningen en 35 koopwoningen de komende tijd verder uit. De bouw start naar verwachting in 2024.

    Meer info