Nieuws

 • Bouw project BUUR Leidsche Rijn mooie samenwerking tussen ‘Buren’

  Vandaag gaf wethouder Klaas Verschuure van de gemeente Utrecht samen met Portaal, Mitros, Wonam en TBI-onderneming ERA Contour alsnog het officiële startsein van de bouw van het project BUUR in Leidsche Rijn. Marlies Krol, directeur Vastgoed van Portaal: ‘In dit project BUUR trekken de verschillende partijen ook echt als goede buren met elkaar op. We werken echt samen en doen niet zaken dubbel. Zo kunnen we slimmer, sneller en beter samenwerken.’

  Meer info
 • Mitros, Wonam en Heijmans winnen tender Leidsche Rijn met bijzonder woonconcept: BLOEI 030

  Utrecht, 30 juni 2021 – Mitros, Wonam en Heijmans hebben met een uniek concept voor gemengd wonen, BLOEI 030, de prijsvraag van de Gemeente Utrecht gewonnen voor de bouw van circa 250 woningen. Samen met de architecten Geurst & Schulze Architecten, BureauVanEig, Monadnock en Flux Landscape Architecture is gewerkt aan een optimaal ontwerp in de stijl van Leidsche Rijn. In het toekomstige complex, aan het Berlijnplein in Utrecht, worden midden huurwoningen en sociale huurwoningen gecombineerd en staat sociale ontmoeting centraal.

  Meer info
 • Start bouw 454 nieuwe huurwoningen in Leidsche Rijn centrum

  Utrecht, 16 december 2020– Leidsche Rijn Centrum in Utrecht krijgt er 454 nieuwe huurwoningen bij. Twee derde valt in de sociale huur, een derde in de middenhuur. Het complex krijgt de naam BUUR en wordt gerealiseerd in de zuidpunt van Leidsche Rijn Centrum, nabij NS-station Leidsche Rijn. Woningcorporaties Mitros en Portaal, woningorganisatie Wonam en de gemeente Utrecht sloten hiervoor in september 2018 een ontwikkelingsovereenkomst. Deze maand is TBI-onderneming ERA Contour met de werkzaamheden gestart.

  Meer info
 • Start Transformatie Zandkasteel

  Amsterdam, 11 december 2020 – Op 1 januari 2021 starten de bouwwerkzaamheden voor de transitie van het voormalige ING hoofdkantoor – beter bekend als het Zandkasteel – (65.000 m2) in Amsterdam Zuidoost. In zeven van het uit tien torens bestaande gebouw komen 300 woningen. In de onderliggende binnenstraat komen werkruimtes, maatschappelijke voorzieningen en horeca. De eerste woningen worden naar verwachting eind 2022 opgeleverd.

  Meer info
 • Gerard Kohsiek Raad van Advies Stadmakersfonds

  Utrecht, 4 juni 2020 – Begin juni is de Raad van Advies van het Stadmakersfonds geïnstalleerd met onder andere Gerard Kohsiek (directeur Wonam) als lid.

  Het Stadmakersfonds, opgericht door Stipo en Stadkwadraat, is wegbereider voor nieuwe gebiedsontwikkeling en voegt maatschappelijk en financieel waarde toe. Stadmakersfonds is matchmaker tussen stadmakers en financiers. Het fonds is begin januari gelanceerd. De Provincie Utrecht legt het eerste fundament onder het Stadmakersfonds door het van eerste eigen vermogen te voorzien. Het partnership met de Triodos Bank vergroot het investeringsvermogen.

  Meer info
 • Wonam en Eigen Haard lanceren ‘DakDelen’; 600 zonnepanelen voor 55 huurwoningen.

  Amsterdam, 21 april 2020 – Wonam heeft op woningen van Eigen Haard aan de Lampenisten- en Seinwachterstraat 600 zonnepanelen aangelegd en betaald. Het voordeel is voor de bewoners van de 55 woningen; zij krijgen hierdoor een fors lagere energierekening. De aanleg maakt onderdeel uit van woontoren Steltloper, een project van Wonam. De plaatsing van de zonnepanelen is uitgevoerd door het bedrijf HuurDeZon.

  Meer info
 • ING kantoor Zandkasteel verkocht aan Wonam/Zadelhoff en gemeente Amsterdam

  Amsterdam, 3 december 2019 – Consortium AMP, een samenwerking tussen G&S Vastgoed en EDGE (voorheen OVG Real Estate), heeft drie torens van het Zandkasteel verkocht aan de gemeente Amsterdam voor de vestiging van de Internationale School. Aan de combinatie Wonam/Zadelhoff zijn de resterende zeven torens en de parkeergarages verkocht. Na uithuizing van ING wordt het Zandkasteel getransformeerd tot een Mixed Use Project met een combinatie van educatie, wonen, werken, horeca en parkeren. De werkzaamheden starten medio 2020.

  Zandkasteel in Amsterdam Zuidoost. Foto: Milan Hofmans

  Meer info
 • Timelapse bouw Steltloper

  Amsterdam, 15 november 2019 – In 2016 is Edwin Trommelen begonnen met het filmen van de bouw van de Steltloper. Hiervan is een interessante timelapse gemaakt tot aan het einde van de bouw in 2018.

  Klik hieronder op meer info om de timelapse te bekijken.

  Meer info
 • Geslaagd FREEZONE Festival laat Amsterdammers Hondsrugpark ontdekken

  Amsterdam, 21 september 2019 – Het FREEZONE Festival op zaterdag 21 september jl. was een groot succes. Het festival en de uitgereikte woonprijs (jaar gratis wonen) zijn initiatieven van de Stichting Hondsrugpark, waarin ontwikkelaars Certitudo, COD, Duqer, Vastint, Synchroon en Wonam zich hebben verenigd. Meer informatie over het Hondsrugpark is te vinden op www.hondsrugpark.nl.

  Meer info
 • Wonam deelnemer Stadsakkoord Utrecht

  Utrecht, 20 september 2019 – Wonam is deelnemer aan het Stadsakkoord Utrecht voor meer nieuwe betaalbare woningen, betere doorstroming en gemengde wijken. Het Stadsakkoord is vandaag ondertekend door beleggers, corporaties en de gemeente Utrecht. Hiermee willen wij voorzien in de dringende behoefte aan (betaalbare) woningen in Utrecht.

  Meer info
 • Nieuwbouwproject BUUR stap dichterbij met ondertekening bouwteamovereenkomst

  TBI-onderneming ERA Contour bouwt vanaf 2020 in opdracht van woningbouworganisatie Wonam en woningcorporaties Mitros en Portaal het nieuwbouwproject BUUR in Leidsche Rijn Centrum. Op vrijdag 19 juli ondertekenden de partijen hiervoor een bouwteamovereenkomst. In BUUR verrijzen 454 huurappartementen in 3 woonblokken met gezamenlijke binnentuinen. Op de begane grond worden winkelruimtes gerealiseerd voor kleinschalige en maatschappelijke initiatieven.

  Meer info
 • WONINGBOUWPROJECT KARSP IN AMSTERDAM ZUIDOOST OFFICIEEL VAN START

  AMSTERDAM, 12 juli 2019 – Woningbouworganisatie Wonam, bestuurder stadsdeel Zuidoost Dirk de Jager van gemeente Amsterdam en Jurgen de Reus van UBA Bouw, gaven eerder vandaag het officiële startsein voor de bouw van KARSP, een omvangrijk woningbouwproject in Amsterdam Zuidoost. KARSP omvat twee woontorens met in totaal 274 twee- en drie kamerappartementen grotendeels in het middensegment van de huurwoningmarkt. KARSP is het eerste project van transformatieproject Bullewijk binnen Amstel III in Amsterdam Zuidoost. Dit gebied wordt volledig getransformeerd van een monofunctionele kantoorlocatie naar een multifunctioneel woon- en werkgebied.

  Meer info