Nieuws

 • Zandkasteel en Bijlmerplein decor van next level basketbal

  Vandaag stonden Zandkasteel en het Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost in het teken van basketbal. De Nederlandse Basketbal Bond en de gemeente Amsterdam maakten bekend dat Nederland, als eerste land ter wereld, een Jr. NBA League in 3×3 vorm gaat houden. En dat ging gepaard met veel basketbal, spectaculaire demonstraties, breakdance, muziek, lekker eten en meer. Het evenement werd georganiseerd door ACE, een nieuwe stichting voor het organiseren van evenementen in Zuidoost ter versterking en promotie van het stadsdeel.

  Meer info
 • D.E. CAFE OPENT DEZE ZOMER NIEUWE LOCATIE IN ZANDKASTEEL AMSTERDAM

  Zandkasteel, het voormalige ING-hoofdkantoor en gemeentelijk monument in Amsterdam Zuidoost, gaat een samenwerking aan met D.E. Café voor de invulling van een deel van de horeca in het gebouw. Het gaat om 480 m2 op de begane grond met terras aan het plein. De nieuwe ‘huiskamer van Amsterdam’ opent deze zomer zijn deuren en is voor iedereen toegankelijk.

  Meer info
 • EERSTE BEWONERS VERHUIZEN NAAR ZANDKASTEEL

  Vandaag zijn de eerste bewoners van Zandkasteel, het markante voormalige ING-hoofdkantoor aan het Bijlmerplein in Zuidoost, verhuisd naar hun nieuwe woning. Wonam en Zadelhoff hebben het gebouw getransformeerd van monotoon kantoor naar een levendig mixed-use gebouw om te wonen, werken en ontmoeten. Na een bouwperiode van 2,5 jaar wordt Zandkasteel nu gefaseerd opgeleverd, te beginnen met de woningen. Reinier van Dantzig, wethouder gemeente Amsterdam, heette de nieuwe bewoners persoonlijk welkom.

  Meer info
 • WONAM PARTNER DUTCH GREEN BUILDING COUNCIL

  Samenwerken en kennisdelen zijn cruciaal om de klimaatdoelstellingen 2030 en 2050 te halen. Wonam heeft zich daarom als partner aangesloten bij de Dutch Green Building Council (DGBC). Samen met ruim 360 andere bedrijven zetten we ons actief in voor het verduurzamen van de bebouwde omgeving.

  Meer info
 • Verhuur 131 huurwoningen Silva in Haarlem van start

  Comfortabel en energiezuinig wonen op een superlocatie in Haarlem? De verhuur van de appartementen van nieuwbouwproject Silva is gestart. Er zijn 131 huurappartementen van 50 m2 tot 115 m2, te huur vanaf € 834,- per maand. Geïnteresseerden kunnen zich tot woensdag 12 april inschrijven. De toewijzing van de woningen wordt vrijdag 14 april bekend gemaakt. De woningen worden aankomende zomer opgeleverd.

  Meer info
 • NA SUCCES VERHUUR FASE 1 START VERHUUR 103 APPARTEMENTEN ZANDKASTEEL AMSTERDAM

  De verhuur is gestart van de resterende 103 appartementen in Zandkasteel. Begin februari brachten Wonam en Zadelhoff de eerste 160 huurappartementen op de markt. Deze stonden binnen enkele dagen allemaal onder optie. Er komen in totaal 263 compleet afgewerkte appartementen van 36 m2 tot 109 m2, te huur vanaf € 810,- tot € 1490,-. Geïnteresseerde woningzoekenden kunnen zich tot en met 15 maart inschrijven via www.zandkasteelwonen.nl en in dit voorjaar al verhuizen naar hun spiksplinternieuwe én woonklare woning.

  Meer info
 • Hoogste punt nieuwbouwproject BUUR in Utrecht

  De vlag kan uit, of liever gezegd erop. In Utrecht Leidsche Rijn Centrum is namelijk het hoogste punt bereikt van het nieuwbouwproject BUUR. En dat is goed nieuws, want de oplevering van de eerste 274 woningen komt nu steeds meer in zicht. Reden voor Wonam, Woonhave, Woonin, Portaal en ERA Contour om het voorspoedige verloop van de bouw te vieren. In de zomer van 2023 verhuizen de eerste huurders naar hun nieuwe woning. BUUR voegt in totaal 454 betaalbare woningen toe aan de Utrechtse woningmarkt.

  Meer info
 • Start verhuur appartementen in iconisch gebouw Zandkasteel

  De verhuur is gestart van 160 studio’s en appartementen in Zandkasteel. Wonam en Zadelhoff transformeren het voormalig ING-hoofdkantoor, gelegen aan het Bijlmerplein in Zuidoost, naar een mixed-use gebouw met verschillende functies, waaronder wonen. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 15 februari inschrijven. Vanaf 21 februari vindt de toewijzing van de woningen plaats. De nieuwe bewoners kunnen in mei verhuizen.

  Meer info
 • Start verhuur 47 unieke kantoren Zandkasteel

  Werken in één van de meest iconische gebouwen van Amsterdam? De verhuur van de kantoren in Zandkasteel in Amsterdam Zuidoost is gestart. Met meer dan 45 unieke kantoren in alle vormen, maten en mogelijkheden is er altijd een werkplek die naadloos aansluit. De bijzondere architectuur en complete invulling van Zandkasteel bieden een inspirerende en stimulerende werkomgeving.

  Meer info
 • Startsein voor bouw The Ensemble in Amsterdam Zuidoost

  Reinier van Dantzig, wethouder Woningbouw van de gemeente Amsterdam, gaf vandaag het officiële startsein voor de bouw van The Ensemble. Een van de grootste en meest duurzame mixed-use hoogbouwontwikkelingen van dit moment. In de twee bijna energieneutrale torens komen 592 woningen, faciliteiten en voorzieningen zoals een gezondheidscentrum met apotheek, een talentencentrum voor jongeren, kantoren en commerciële voorzieningen. The Ensemble wordt gebouwd in de nieuwe stadswijk Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost en is naar verwachting medio 2025 klaar.

  Meer info
 • Feestelijke opening ‘LIV de KARSP’

  Wethouder Reinier van Dantzig opende samen met de eerste bewoner Sarah het gloednieuwe complex LIV De KARSP bij station Bullewijk van institutioneel belegger in Europees vastgoed Orange Capital Partners, gerealiseerd door woningbouworganisatie Wonam. De bewoners kregen een warm welkom geheel in stijl van Amsterdam-Zuidoost met muziek, kunst en eten en drinken.

  ‘LIV de KARSP’ heeft voornamelijk middeldure huurwoningen. Bewoners uit Zuidoost kregen voorrang: 25% van de nieuwe bewoners komt uit Zuidoost.

  Meer info
 • Wonam wint tender 3 kavels E-buurt Amsterdam Zuidoost

  ‘Barrio Lobi’ staat voor ‘hou van je buurt’. Vanuit die gedachte ontwikkelde Wonam samen met een ambitieus ontwerpteam een plan voor niet alleen het maken van een architectonisch statement, maar vooral het creëren van een duurzame, inclusieve en stimulerende leefomgeving. Een ‘barrio lobi’. Bewoners en ondernemers uit de buurt zijn dan ook actief betrokken bij de planontwikkeling.
  Het plan gaat uit van 338 woningen waarvan ongeveer ⅓ middenhuur, ⅓ middeldure koop en ⅓vrije-sectorkoop. De oppervlaktes variëren van 65 m2 tot 130 m2. Bewoners uit Amsterdam Zuidoost krijgen voorrang op de helft van de nieuwbouw.

  Meer info