ING kantoor Zandkasteel verkocht aan Wonam/Zadelhoff en gemeente Amsterdam

Zandkasteel - Milan Hofmans lage res

Amsterdam, 3 december 2019 – ING kantoor Zandkasteel verkocht aan Wonam/Zadelhoff en gemeente Amsterdam

Transformatie Zandkasteel tot Mixed Use Project start in 2020

Consortium AMP, een samenwerking tussen G&S Vastgoed en EDGE (voorheen OVG Real Estate), heeft drie torens van het Zandkasteel verkocht aan de gemeente Amsterdam voor de vestiging van de Internationale School. Aan de combinatie Wonam/Zadelhoff zijn de resterende zeven torens en de parkeergarages verkocht. Na uithuizing van ING wordt het Zandkasteel getransformeerd tot een Mixed Use Project met een combinatie van educatie, wonen, werken, horeca en parkeren. De werkzaamheden starten medio 2020.

De gemeente Amsterdam ondervangt met deze aankoop en transformatie naar Internationale School de groeiende vraag naar internationaal onderwijs. De school is een combinatie van lagere school en middelbare school. Dirk de Jager van stadsdeel Zuidoost en portefeuillehouder Bouwen en Wonen is ingenomen met deze overeenkomst: “Dit levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Amsterdam Zuidoost, mede door de internationale school, waarvoor lang is gelobbyd.”

Wonam/Zadelhoff transformeert haar deel tot een combinatie van voornamelijk wonen, horeca en parkeren. Hiermee voegen Wonam/Zadelhoff een bijzonder project toe aan hun beleggingsportefeuilles. De transformatie start medio 2020 en wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie Kondor Wessels Amsterdam en IBB Kondor.

Namens het consortium AMP hebben CBRE en Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten de transactie begeleid. Namens koper Wonam/Zadelhoff heeft BNP Paribas Real Estate de transactie begeleid. Adviseurs van verkoper zijn NautaDutilh en DLA Piper. Adviseur van koper is Houthoff.

Zandkasteel in Amsterdam Zuidoost. Foto: Milan Hofmans

Terug Volgend