Geslaagd FREEZONE Festival laat Amsterdammers Hondsrugpark ontdekken

Amsterdam, 21 september 2019 – Geslaagd FREEZONE Festival laat Amsterdammers Hondsrugpark ontdekken.
Prijswinnaar Sarah: ‘ik moet nog steeds in mijn arm knijpen!’

Prijswinnaar Sarah is dolgelukkig dat ze de eerste bewoners van Hondsrugpark wordt én een jaar lang 0 euro huur betaalt. Ze woont inmiddels ruim 10 jaar in Amsterdam. ‘De stad waar ik verliefd op ben geworden’ zegt ze. ‘Ik heb er mijn studie rechten gedaan en werk er inmiddels al een paar jaar. En daarnaast ben ik actief in verschillende maatschappelijke organisaties zoals het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten. Maar een woning vinden lukte maar niet. Eerst woonde ik in bij mijn zus, nu heb ik een tijdelijk woning in Zuidoost vlakbij de Amsterdamse Poort. Een heerlijk deel van de stad, hier is de diversiteit de brandstof voor zoveel energieke mensen. En ook een stadsdeel waar samenleven echt telt. Maar ook hier is het een probleem om betaalbare woonruimte te vinden.’

Sarah had al een beetje de moed opgegeven om in de stad van haar dromen woonruimte vinden. Totdat ze besloot om naar het FREEZONE Festival te gaan, het event over het Hondsrugpark als nieuwste Amsterdamse stadswijk. ‘Ik had al gehoord van het Hondsrugpark’ vertelt ze. ‘Dat leek me echt zo’n mooie plek om te wonen. Nieuw, verbonden met Zuidoost dat me dierbaar is en het metrostation en een park direct om de hoek, ideaal. En dan hoor je dat je de prijswinnaar en eerste bewoner bent! Ik heb me dagenlang in mijn armen geknepen dat ik zo’n bofkont ben!’.

New Metropolis geopend
Sarah moet nog heel even geduld hebben, vanaf begin 2022 kan ze in haar nieuwe woning. Vanaf die periode komen in een vlot tempo nieuwe woningen en kantoren beschikbaar. Inmiddels is alle informatiemateriaal beschikbaar in New Metropolis, het nieuwe informatiecentrum in Amsterdamse Poort dat op 24 september jl is geopend: www.newmetropolis.amsterdam.

Stichting Hondsrugpark
Het FREEZONE Festival en de woonprijs zijn initiatieven van de Stichting Hondsrugpark, waarin ontwikkelaars Certitudo, COD, Duqer, Vastint, Synchroon en Wonam zich hebben verenigd. Meer informatie over het Hondsrugpark is te vinden op www.hondsrugpark.nl.

foto freezone
foto freezone 2
Terug Volgend