Freezone festival Hondsrugpark

FREEZONE Festival 21 september symboliseert transformatie Amstel III naar levendige Amsterdamse stadswijkDe eerste projecten zijn in aanbouw in Amstel III in Amsterdam Zuidoost: over een paar jaar is het gebied tussen Ikea en de Johan Cruijff ArenA het domein van duizenden nieuwe bewoners. Rond het toekomstige Hondsrugpark ontstaat een levendige wijk om te werken, wonen en recreëren met woontorens tot 100 meter hoog. Om Amsterdammers daarmee bekend te maken vindt op zaterdag 21 september het FREEZONE Festival plaats. De Hondsrugweg is dan het toneel voor een urban lifestyle festival met muziek, dans, mode, food èn informatie over alle plannen rond het Hondsrugpark. Klap op de vuurpijl is de verloting van één jaar wonen in de wijk Hondsrugpark onder de bezoekers van het FREEZONE Festival.

Het Hondsrugpark is beoogd op de plek van de huidige Hondsrugweg in Amstel III te Zuidoost. Het zal een groen stadspark worden met daaromheen circa 5.000 woningen, nieuwe kantoren, scholen en voorzieningen die het Hondsrugpark tot een levendige stadswijk maken. Veel van deze woningen en voorzieningen worden gerealiseerd door vastgoedontwikkelaars Wonam, Vastint, COD, DUQER, Certitudo Capital en Synchroon. Samen hebben zij de Stichting Hondsrugpark opgericht. Enerzijds om te zorgen dat deze nieuwe stadswijk onderdeel wordt van Zuidoost. Anderzijds  om Amsterdammers en andere geïnteresseerden te informeren over deze nieuwste wijk van de stad, waar vanaf begin 2022 de eerste bewoners hun intrek nemen. Dat is in het in aanbouw zijnde project KARSP aan de Karspeldreef 4 van woningbouwbedrijf  Wonam met 274 huurwoningen.

! 

Veel bouwactiviteiten

Naast Karsp is de volgende nieuwbouw al voorzien. Het woningaanbod wordt daarbij zeer divers: koopwoningen, sociale huurwoningen en middeldure en duurdere huurwoningen. Vastgoedbelegger Amvest heeft zeer recent 816 huurwoningen en 20.000 m² commerciële ruimte verworven in SPOT Amsterdam, een gebiedsontwikkeling van COD en DUQER. Het merendeel is bestemd voor de middeldure huur. Certitudo Capital en Synchroon verwachten eind 2020 aan de Hettenheuvelweg te starten met de bouw van circa 15.000 m² kantoren en 800 woningen.

 2

FREEZONE Festival

Op 21 september van 11.00 tot 22.00 uur bruist het op de Hondsrugweg tussen Ikea en de Karspeldreef. Op het festivalterrein komen verschillende zones: een Musiczone waar Finger.nl & friends een breed spectrum van bands, dj’s etc. programmeert. In de Think Freezone is in verschillende containers aandacht voor fashion, sport, food & drinks. Creativiteit in de meest brede zin van het woord! . Programmeurs als Angelo Bromet van No Limit/Melkweg zorgen dat er voor alle leeftijden en interesses wat valt te beleven. In de Infozone is informatie te vinden over alle nieuwbouwplannen die voor het Hondsrugpark zijn voorzien en  worden geïnteresseerden uitgenodigd om mee te denken en praten over deze nieuwe wijk. Daarnaast organiseert Pakhuis de Zwijger een interactief debat over de woningmarkt in Zuidoost, Verder zijn foodtrucks aanwezig en is er een marketzone. Nog tijdens het festival wordt bekend gemaakt wie een jaar wonen in het toekomstige Hondsrugpark heeft gewonnen. Het festival is gratis, maar aanmelden vooraf via Eventbrite is noodzakelijk.

 3

Visuele kennismaking met het Hondsrugpark

Hoe de stadswijk Hondsrugpark gaat worden is nu al goed zichtbaar in een 3D digitale maquette, die via www.hondsrugpark.nl te bekijken is met informatie over alle geplande projecten. De komende tijd wordt deze 3D digitale maquette steeds verder ingevuld, totdat alle nieuwe ontwikkelingen zoals ook o.a. de gebiedsontwikkeling Arena Poort – Amsterdamse Poort en de transformatie Holendrecht nabij het AMC in Zuidoost in beeld zijn gebracht. Op de website www.hondsrugpark.nl is ook een animatie te zien die het gebied van Ikea tot de Johan Cruijff ArenA goed in beeld brengt.

4
Terug Volgend