Eerste paal King en Queen

Wonam slaat eerste paal woonproject King en Queen 200 middensegment huurwoningen in Oranjekwartier, Amsterdam

Amsterdam, 29 Oktober 2013 – Vandaag heeft Wonam, in bijzijn van drs. Mark Frequin, Directeur generaal ministerie Binnenlandse Zaken (portefeuille Bouwen en Wonen) en prof. dr. Zef Hemel, Lid directie dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam en bijzonder hoogleraar Grootstedelijke vraagstukken UVA, de 1e paal geslagen van het project King en Queen in het Oranjekwartier in Amsterdam. Het gaat om de realisatie van 200 middensegment huurwoningen verdeeld over twee woontorens, bestaande uit 2- en 3-kamerappartementen.

Wonam, een jonge woningbouworganisatie, richt zich specifiek op de groeiende vraag naar middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam; woningen met een maandhuur van 700 tot 1.000 euro.
Het Oranjekwartier is een ontwerp van Dam & Partners Architecten en bestaat uit 6 ruim opgezette woonblokken waarvan de eerste vier in 2011 zijn opgeleverd. De appartementen King en Queen liggen vlakbij Station Lelylaan en de ring A10 en worden gebouwd door Dura Vermeer. Naar verwachting zal de verhuur medio 2104 starten en worden de woningen medio 2015 opgeleverd.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst vandaag gaven prof. dr. Zef Hemel en drs. Mark Frequin hun visie op de toekomst van de woningmarkt onder het thema: Bouwen aan de woningmarkt van morgen; voor wie en door wie?

Zef Hemel tijdens zijn presentatie vanochtend: ‘Ik verwacht een run op dit type, middensegment huurwoningen. Behalve dat er in Amsterdam een groot tekort is aan dit soort woningen is wonen in de ring rond het historische centrum zéér in trek gezien het hoogwaardige voorzieningen niveau op dit soort locaties.’

Mark Frequin formuleerde het als volgt: ‘De huidige woningmarkt kent feitelijk maar twee smaken: een koopwoning of een sociale huurwoning. De woningmarkt moet dus worden hervormd en als overheid leggen wij nu de rode loper uit voor diegenen die willen investeren in het middensegment, vrije sector huurwoningen. Daar is dringend behoefte aan.

Terug Volgend