110 middensegment huurwoningen Kop Zuidas

Dienst Zuidas en Wonam ondertekenen grondovereenkomst

Amsterdam, 28 november 2013 – Dienst Zuidas van de Gemeente Amsterdam en de Amsterdamse woningbouworganisatie Wonam hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 110 middensegment huurwoningen in het deelgebied Kop Zuidas, direct grenzend aan de Rivierenbuurt. In Square, de naam van dit hoogwaardige woongebouw, komt in totaal 7.000 m2 met 2- en 3- kamerappartementen. De overeenkomst wordt naar verwachting in april 2014 omgezet in een erfpachtaanbieding. Januari 2015 start de bouw van Square die ongeveer een jaar zal duren.

De 110 middensegment huurwoningen voorzien in de groeiende behoefte onder young professionals aan betaalbare huurwoningen in Amsterdam. De gemiddelde huurprijs in Square bedraagt € 800,-. Ook de locatie binnen de Ring en toch in Zuidas, aan de rand van de Rivierenbuurt en met NS/Metro Station RAI op loopafstand, maakt het tot een zeer aantrekkelijke locatie.

Vierkant woongebouw
Levs Architecten uit Amsterdam tekent voor het ontwerp van het woongebouw Square. Alle appartementen worden voorzien van een volledige keuken, luxe badkamer en een buitenruimte. Onder het gebouw wordt een fiets- en bergingenkelder gerealiseerd. Op de begane grond van Square komen horeca en retail voorzieningen aan de pleinzijde.

Klaas de Boer, directeur Dienst Zuidas:Ook dit project van Wonam laat goed zien dat de woningbouw in Zuidas steeds meer vorm krijgt. Binnenkort start aan de Zuidelijke Wandelweg de bouw van 75 appartementen en in het centrum van Zuidas is een week geleden de eerste paal geslagen van een woongebouw met 127 appartementen’

Carolyn van Duijvendijk, Directeur Wonam: ‘Juist in dit segment woningen, met een huurprijs tussen € 700 en € 1.100 , bestaat grote behoefte in Amsterdam. Dat is de markt waar wij als Wonam actief in zijn en, omdat wij met particulier vermogen de financiering al voortijdig rond hebben, adequaat kunnen inspelen op mogelijkheden. Het flexibele ontwerp van de woningen in Square en onze blijvende betrokkenheid bij het beheer, maken dit een duurzame aanwinst voor de stad.’

In Kop Zuidas zijn al Stadsdeelkantoor Zuid, de appartementen Luminuz, de synagoge voor de Liberaal Joodse Gemeente en Community College en Flow Amsterdam gerealiseerd. Recent is broedplaats en restaurant Old School geopend. In Zuidas zijn inmiddels ruim 600 woningen gebouwd. De komende jaren komen daar zo’n 1.000 woningen bij.

Wonam is een jonge woningbouworganisatie die nieuwe, middensegment huurwoningen realiseert in Amsterdam gefinancierd met particulier vermogen. Vanaf initiatief tot en met de fase van beheer blijft Wonam betrokken, waarmee een lange termijn commitment met de stad Amsterdam is gegarandeerd. Begin oktober nam Wonam 200 woningen in het Oranjekwartier in aanbouw.

Terug Volgend