Wonam start bouw woonproject Steltloper in Amsterdam

Wonam start bouw woonproject Steltloper in Amsterdam

Met realisatie 126 huurwoningen voorziet Wonam in groeiende behoefte aan middensegment huurwoningen

13 oktober 2016, Amsterdam – Aan de Ertskade in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam heeft Wonam vandaag, in aanwezigheid van Wethouder Laurens Ivens, de 1e damwand geslagen van het woongebouw Steltloper. Met 126 twee- en driekamerappartementen voorziet het gebouw in de groeiende behoefte aan middensegment huurwoningen in Amsterdam.

Met woningbouwproject Steltloper realiseert Wonam haar 6e project, waarmee de jonge woningbouworganisatie zich specifiek richt op de groeiende vraag naar middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam. Reeds gerealiseerde projecten zijn King en Queen in Nieuw West en Square in Zuid bij de RAI. Huren in Steltloper kan vanaf €850, waarmee deze kwalitatief hoogstaande woningen betaalbaar zijn voor (jonge) middeninkomens. Wonam kiest steeds bewust voor een locatie, bij de Ring en goed gelegen ten opzichte van openbaar vervoer en overige faciliteiten. Dit maakt dat de projecten bij uitstek een mooie en aantrekkelijke locatie vormen voor de (jonge) doelgroep. 

Ontwerp met oog voor duurzaamheid

Steltloper is ontworpen door DAM&Partners en wordt gebouw door bouwbedrijf M.J. de Nijs en zonen. Het gebouw is een ranke woontoren met 18 verdiepingen waar 126 2- en 3- kamerappartementen gerealiseerd zullen worden. Het gebouw staat deels in het water. Op het land rust Steltloper op 12 meter hoge kolommen. Tevens wordt een parkeerkelder met 88 parkeerplaatsen en stalling voor 250 fietsen gebouwd onder het groene veldje naast het gebouw

Door de toepassing van zonnecellen op het dakvlak, op het dakvlak van een buurpand, maar ook via het gebruik van slimme energiebesparende technieken in de appartementen is Steltloper niet alleen duurzaam, maar scoort het ook Energielabel A++++.

Steltloper wordt naar verwachting opgeleverd in het vierde kwartaal van 2018. De verhuur start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018.

Wethouder Laurens Ivens, Bouwen en Wonen: “Met de Steltloper wordt voorzien in kwalitatieve woningen voor mensen met een middeninkomen. Alle Amsterdammers moeten een betaalbaar huis kunnen vinden in onze stad. Door dit project groeit het aanbod van dit soort woningen, dat wij als gemeente alleen maar kunnen toejuichen.”

Robert Kohsiek, directeur Wonam: “Wij zijn trots dat we met Steltloper opnieuw kunnen voorzien in de behoefte van veel huurders. Met dit project komen wij weer een stap dichter bij de realisatie van onze ambitie om in vijf jaar tijd, 2.500 betaalbare, kwalitatief hoogstaande woningen te realiseren voor het middensegment. Woongebouw Steltloper ligt op een prachtige locatie. We hebben goed samengewerkt met onze partners en de gemeente om dit project tot start bouw te brengen.”

***
Over woongebouw Steltloper
Naar ontwerp van DAM&Partners worden aan de Ertskade in het Oostelijk Havengebied 126 middensegment huurwoningen gerealiseerd, bestaande uit 2- en 3-kamerappartmenten met een huurprijs vanaf €850. De woningen, gunstig gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, worden naar verwachting in het vierde kwartaal van 2018 opgeleverd.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wonam
Carolyn van Duijvendijk
T. 020-26 00 238
E. info@wonam.nl

Terug Volgend