Wonam start bouw woonproject Sandebak in Amsterdam

20160503_impressie-3d-sandebak

PERSBERICHT

Wonam start bouw woonproject Sandebak in Amsterdam

106 middenhuurwoningen voorzien in groeiende behoefte

17 november 2016, Amsterdam – Woningbedrijf Wonam is vandaag gestart met de bouw van 106 nieuwe middenhuurwoningen met een huurprijs vanaf 795 euro per maand aan de Van Sandebakhuijzenstraat in Amsterdam Nieuw-West. Het gebouw heet Sandebak.

Dit is een transformatie project. Een oud kantoorgebouw is gesloopt en op die plek wordt Sandebak neergezet. Smit’s Bouwbedrijf is de verantwoordelijke aannemer en het ontwerp van woongebouw Sandebak is in handen van INBO. In mei 2018 is Sandebak klaar.

Met woningbouwproject Sandebak realiseert Wonam haar 7e project, waarmee de jonge woningbouworganisatie zich sinds 2011 specifiek richt op de groeiende vraag naar middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam. Reeds gerealiseerde projecten zijn King en Queen in Nieuw West en Square in Zuid bij de RAI.

Sandebak ligt vlakbij de afslag aan de A10 en bij een tramhalte. Wonam kiest steeds bewust voor een locatie, bij de Ring en goed gelegen ten opzichte van openbaar vervoer en overige faciliteiten. Dit maakt dat de projecten bij uitstek een mooie en aantrekkelijke locatie vormen voor de (jonge) doelgroep. Pal naast Sandebak wordt op dit moment gebouwd aan een ander Wonam project, namelijk de Poort van Toorop (176 middenhuurwoningen). Dat woongebouw is eind 2017 gereed.

De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens, van Bouwen en Wonen zei ter gelegenheid van de start van de bouw: “Transformatie van kantoorgebouwen die leeg staan is een prachtige kans om meer Amsterdammers te voorzien van een huis. Het woongebouw Sandebak van Wonam is hier een goed voorbeeld van. De ruimte in Amsterdam is schaars en de behoefte aan betaalbare woningen groeit. De Sandebak wordt daarom een mooie aanwinst voor Amsterdam, juist omdat het ontworpen is voor het middenhuursegment.”

Robert Kohsiek, directeur Wonam: “Met dit zevende woonproject in Amsterdam liggen wij goed op koers om in enkele jaren 2.500 middenhuurwoningen in Amsterdam te realiseren. Het middenhuursegment op de Amsterdamse woningmarkt kent nog steeds te weinig aanbod terwijl de vraag enorm is. Wij spelen daarop in, met betaalbare en echte woningen. We blijven actief daarin en proberen met vindingrijkheid steeds weer nieuwe mogelijkheden te realiseren. Dat is nodig omdat er in Amsterdam weinig bouwruimte meer beschikbaar is. De transformatie van dit gebouw past daar mooi in.”

***

Over Wonam

Wonam is een woningbouworganisatie die zich specifiek richt op de ontwikkeling van middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam. Wonam heeft de ambitie om de komende jaren 2.500 betaalbare huurwoningen te ontwikkelen met een huurprijs tussen de € 725 en € 1.100. www.wonam.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wonam
Carolyn van Duijvendijk
T. 020-26 00 238
E. info@wonam.nl

Terug Volgend