Start bouw Poort van Toorop

Persbericht Wonam start bouw woongebouw Poort van Toorop Amsterdam Nieuw…

Amsterdam, 16 december 2015 – In aanwezigheid van Ronald Mauer, stadsdeelwethouder Nieuw West, is Wonam vandaag gestart met de bouw van 176 middensegment huurwoningen aan de Jan Tooropstraat in stadsdeel Nieuw West. Na sloop van een voormalig datacentrum op deze locatie worden hier in totaal 176 twee- en driekamerwoningen gerealiseerd. Smit’s Bouwbedrijf is de verantwoordelijk aannemer en het ontwerp van woongebouw Poort van Toorop is van de hand van Dam&Partners.

De ontwikkeling van Poort van Toorop past in de ambitie van Wonam om de komende jaren 2.500 betaalbare huurwoningen te ontwikkelen voor de midden inkomens met een huurprijs van tussen de € 750 en € 1.100. Naar verwachting zal Poort van Toorop eind 2017 gereed zijn en start de verhuur van de woningen in najaar 2016.

Stadsdeelwethouder Ronald Mauer, als dagelijks bestuurder van Nieuw West belast met stedelijke ontwikkeling en wonen, is enthousiast over woongebouw Poort van Toorop en ziet volop kansen voor nieuwe ontwikkelingen in Nieuw West: “Nieuw-West biedt veel ruimte voor uitbreiding van de levendige stad. De ruimte, het groen en steeds meer leuke horeca maken het gebied in toenemende mate aantrekkelijk om te gaan wonen. Voor starters is het aantal woningen in Amsterdam nog beperkt. De huurwoningen uit het middensegment van Wonam bieden jongeren de kans hier door te groeien.”

Directeur Wonam, Robert Kohsiek: “De groei van Amsterdam vraagt om een fors aantal nieuwe woningen. In Nieuw West ziet Wonam volop kansen voor invulling van lege plekken en voor transformatie van verouderde gebouwen. Ons woonproject Poort van Toorop met 176 betaalbare huurwoningen is hiervan een goed voorbeeld.”

Woongebouw Poort van Toorop:

Net als eerdere Wonam projecten wordt ook woongebouw Poort van Toorop gekenmerkt door een mix van hoogwaardige 2- en 3-kamerwoningen met allen een eigen buitenruimte. Gelegen in de nabijheid van de Ring en op loopafstand van een OV-knooppunt; woontoren Poort van Toorop ligt op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Jan van Galenstraat direct naast een metrostation en een tramhalte.

Terug Volgend