WONAM REALISEERT 89 HUURWONINGEN IN AMSTERDAM-OOST

WONAM REALISEERT 89 HUURWONINGEN IN AMSTERDAM-OOST
15 huurwoningen exclusief voor mensen in de sector zorg & welzijn

AMSTERDAM, 15 april 2019 – Wonam heeft vandaag 89 nieuwe huurwoningen opgeleverd in de vrije sector huurwoningen in Amsterdam op Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost. 15 huurwoningen in het complex zijn exclusief toegewezen aan mensen die werken in de sector zorg & welzijn. Dit huurwoningproject – Coubertin Zeeburg – omvat zes afzonderlijke gebouwen met een woningaanbod variërend van 2-, 3- en 4-kamer appartementen en een gezamenlijke parkeergarage.

Coubertin Zeeburg, Zeeburgereiland Amsterdam-Oost
Exclusieve toewijzing aan zorgprofessionals
Wonam heeft in overleg met de gemeente Amsterdam en SIGRA – het samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties in Amsterdam – bijna 20 procent van de appartementen (15) exclusief toegewezen aan mensen in de zorg & welzijnssector.

Robert Kohsiek, directeur Wonam: “Wij zijn er trots op om ook nu, na de oplevering van ons woonproject Sandebak waar vorig jaar 30 leraren zijn gaan wonen, in Coubertin Zeeburg woningen exclusief toe te wijzen, dit keer is dat aan zorgprofessionals. Hiermee leveren we een actieve bijdrage aan de huisvesting van mensen in onmisbare beroepen die nodig zijn om onze steden leefbaar en veilig te houden. Deze doelgroep kan door de krapte op de huurwoningmarkt lastig aan een woning komen. Daarnaast draagt dit project bij aan onze ambitie om dit jaar 2.500 huurwoningen in Amsterdam en in Utrecht te realiseren in het middensegment van de huurwoningmarkt. Juist in dit segment is er een enorm tekort en wij spelen daar met onze projecten op in door huurwoningen op goed bereikbare locaties te realiseren.”

Saskia Schalkwijk, directeur SIGRA: “Het exclusief toewijzen van 15 woningen aan zorg- en welzijnsprofessionals in Coubertin Zeeburg is een sterk en vooral concreet voorbeeld van wat er nodig is om mensen in onmisbare functies te behouden in de stad. SIGRA zet zich in voor toegankelijke en passende zorg en welzijn voor mensen in de regio Amsterdam. Dit is een belangrijke maatschappelijke opgave waarbij goede en betaalbare huisvesting voor onze zorg- en welzijnsprofessionals in Amsterdam een belangrijke randvoorwaarde is.“
De oplevering van Coubertin Zeeburg betekent het achtste woonproject van Wonam gericht op vrije sector huurwoningen in Amsterdam en in Utrecht. Alle woningen in Coubertin Zeeburg waren al voor de oplevering volledig verhuurd.

Coubertin Zeeburg is een ontwerp van Leeuwenkamp Architecten en gerealiseerd door Smit’s Bouwbedrijf. Het project ligt aan de Oostzijde van Amsterdam in de Sportheldenbuurt en is goed bereikbaar via de Ring A10 en de Piet-Hein-tunnel. In deze nieuwe stadswijk worden de komende jaren sportvelden, zorgvoorzieningen en winkels ontwikkeld voor de meer dan 10.000 inwoners die de wijk zal tellen. Op dit moment zijn er al een basisschool en een middelbare school gevestigd in de wijk. Op het Zeeburgereiland wordt een stadswijk ontwikkeld met circa 5.000 woningen en ongeveer 180.000 m2 niet-woonfuncties. De ontwikkeling voorziet in een gevarieerd stedelijk gebied waar wonen en recreëren samengaan met hoogbouw, compacte en vrijstaande bebouwing, een oeverpark en stedelijke voorzieningen.
Over Wonam

Wonam is een woningbouworganisatie die zich specifiek richt op de ontwikkeling van (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam en Utrecht. Wonam heeft in totaal zo’n 1.600 huurwoningen gerealiseerd of momenteel in aanbouw. De ambitie is om de komende jaren ruim 2.500 betaalbare huurwoningen te ontwikkelen. Door herbestemming en transformatie van vastgoed is Wonam vindingrijk en actief in gebiedsontwikkeling en het realiseren van huurwoningen die nodig zijn in Amsterdam en Utrecht. Na de realisatie van projecten blijft Wonam nauw betrokken, zo organiseert de woningbouworganisatie zelf het beheer en de verhuur van de woningen (Woontank).
Zie voor meer informatie: www.woontank.nl / www.wonam.nl

Terug