Wonam ontwikkelt 150 huurwoningen in ontwikkelingsgebied Schalkwoud in Haarlem

 

Schets - Wonam_Schalkwoud_Haarlem

Amsterdam/Haarlem, 12 juni 2018 – Woningbouworganisatie Wonam start in 2019 met de bouw van 150 middenhuurwoningen in het nieuwe ontwikkelingsgebied Schalkwoud. Wonam heeft het bestaande kantoorpand op Surinameweg 8 in Haarlem met tegenoverliggend parkeerterrein aangekocht, waardoor twee ‘plots’ in het gebied kunnen worden ontwikkeld. Het gebied is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op loopafstand van het winkelcentrum Schalkwijk dat de komende jaren grootschalig wordt vernieuwd tot een modern en aantrekkelijk stadsdeelcentrum.

Gemeente
De gemeente heeft voor Schalkwoud plotregels en een manifest opgesteld met daarin de visie en ambitie van het gebied. Hieruit komt voornamelijk naar voren dat Schalkwoud een ‘Stad wordt tussen de bomen’ waarbij de nieuwe gebouwen te gast zijn in het groene landschap.
Sloop en transformatie
Het bestaande kantoorpand wordt gesloopt en daarvoor in de plaats komt een nieuw appartementencomplex met ongeveer 120 huurwoningen. Naast 2- en 3-kamer huurwoningen komen er op de begane grond ook werkvoorzieningen en krijgt het complex een ondergrondse parkeergarage. De lobby en begane grond van het appartementencomplex worden afgestemd op de groene omgeving. De bouw van het complex gaat naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 van start. Op het tegenoverliggende parkeerterrein gaat Wonam circa 30 appartementen realiseren. Gezien de locatie aan het groene plein en aan de groene corridor, is deze locatie uiterst geschikt voor een mooi kleinschalig appartementengebouw in paviljoen-vorm. De natuurlijke gevel zorgt ervoor dat deze opgaat in het boslandschap en net als bij het complex met huurwoningen loopt het openbare groen door in het gebouw, waardoor buiten en binnen meer met elkaar in connectie komen. Dam&Partners architecten maakt het ontwerp.
Robert Kohsiek, directeur van Wonam zegt in een toelichting: “Wonam heeft inmiddels negen projecten voor middenhuurwoningen gerealiseerd of in aanbouw. Van die negen liggen er acht in Amsterdam en één in Leidsche Rijn Utrecht. Dit wordt het eerste project in Haarlem en daarmee onderstrepen we onze strategie om de realisatie van huurwoningen van Amsterdam-stad te verbreden naar de regio Amsterdam en regio Utrecht. Wij zijn zeer verheugd met deze samenwerking met de gemeente Haarlem.”
Over Wonam
Wonam ontwikkelt huurwoningen in de regio Amsterdam en regio Utrecht. Wonam heeft reeds 1.600 huurwoningen gerealiseerd en in aanbouw. De ambitie is om de komende jaren nog ruim 2.500 betaalbare huurwoningen te ontwikkelen met een huurprijs tussen de   €750 en € 1.100. Door herbestemming en transformatie van vastgoed is Wonam vindingrijk en actief in gebiedsontwikkeling en het realiseren van betaalbare huurwoningen die nodig zijn in de regio Amsterdam en regio Utrecht. Na realisatie van projecten blijft Wonam nauw betrokken, zo organiseert de woningbouworganisatie zelf het beheer van haar woningen en verhuur (Woontank). Zie ook: www.wonam.nl / www.woontank.nl

 

Terug Volgend