Terug

Pulse

219 middeldure huurwoningen in het Stationsgebied van Amsterdam Noord met een gemengde bestemming. Naast de huurwoningen komen er ook horeca- en retailvoorzieningen, een expositieruimte en werkplekken.

De locatie ligt direct aan het nieuwe metro- en busstation van de Noord-Zuidlijn. De twee woontorens vormen herkenbare bakens in het gebied en bieden een prachtig uitzicht over landelijk Noord, Amsterdam en het IJ. In de twee torens komen in totaal circa 210 huurwoningen voor zowel young professionals als gesettelde stedelingen (gezinnen, stellen etc). De begane grond wordt een grote open ruimte voor een combinatie van horeca en retail met daarin de toegang verwerkt naar de werkplekken. Voor de werkers een eet-, drink- en ontmoetingsplek, voor bewoners een gezellige plek, zowel overdag als s ’avonds. Door de mix aan functies is er een hoge mate van sociale controle gedurende de hele dag. 

Buikslotermeerplein Amsterdam
210 woningen
2-3 kamer appartementen
Architect: Benthem&Crouwel
Oplevering: 2019

Nieuws

  • Wonam_nieuws_2000x1200_3N4

    Gemeente Amsterdam sluit optieovereenkomst

    10 mei 2016 – De gemeente Amsterdam is op 10 mei 2016 een optiecontract overeengekomen met Wonam voor het bouwen van 210 middeldure huurwoningen in het Stationsgebied van Amsterdam Noord.

    Meer info