Oplevering Wonam woongebouw Sandebak in Amsterdam

Knipsel

Oplevering Wonam woongebouw Sandebak in Amsterdam

30 leraren in Amsterdam krijgen middenhuurwoning toegewezen

31 mei 2018, Amsterdam In bijzijn van Laurens Ivens, de Amsterdamse wethouder Bouwen en Wonen, heeft Wonam vandaag 106 nieuwe middenhuurwoningen aan de Van Sandebakhuijzenstraat in Amsterdam Nieuw-West, opgeleverd. De bewoners van woongebouw Sandebak, waaronder 30 leraren in het Amsterdamse basis- en voorgezet onderwijs, ontvingen vandaag de sleutel van hun middenhuurwoning.

30 woningen voor leraren onderwijs Amsterdam

Door de grote vraag naar woningen in Amsterdam en omstreken is het voor leraren in het basis-en voortgezet onderwijs lastig om aan een betaalbare woning te komen. In overleg met de gemeente Amsterdam en onderwijsinstanties zijn daarom 30 middenhuurwoningen van woongebouw Sandebak verhuurd aan leraren. Wonam levert hiermee een actieve bijdrage aan de huisvesting van deze beroepsgroep.

Openbaar vervoer

Woongebouw Sandebak ligt vlakbij de afslag aan de A10 en bij een tramhalte. Door steeds bewust te kiezen voor een locatie die dichtbij de Ring ligt en goed gelegen is ten opzichte van het openbaar vervoer en overige faciliteiten, hebben de projecten van Wonam een mooie en aantrekkelijke locatie voor een jonge doelgroep. De middenhuurwoningen van Wonam worden door hun eigen verhuurorganisatie Woontank verhuurd. Smit’s Bouwbedrijf is de verantwoordelijke aannemer en het ontwerp van woongebouw Sandebak is in handen van INBO.

De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens, van Bouwen en Wonen zei ter gelegenheid van de oplevering: “De ruimte in Amsterdam is schaars en de behoefte aan betaalbare woningen groeit. De Sandebak is daarom een mooie aanwinst voor Amsterdam, juist omdat het ontworpen is voor het middenhuursegment. Wonam heeft het initiatief genomen om een flink aantal middenhuurwoningen, 30 om precies te zijn, beschikbaar te krijgen voor leraren in het Amsterdamse onderwijs. Daarmee doen we niet alleen iets aan het tekort aan middenhuurwoningen, maar ook aan het tekort aan leraren in Amsterdam.”

Met woningbouwproject Sandebak heeft Wonam haar vijfde project opgeleverd en nog drie projecten zijn in aanbouw. Wonam richt zich sinds 2011 specifiek op de groeiende vraag naar middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam.  Alle middenhuurwoningen zijn tot nu toe voor oplevering verhuurd. Robert Kohsiek, directeur Wonam: “Met dit project en de woonprojecten in aanbouw in Amsterdam liggen wij goed op koers om in enkele jaren 2.500 middenhuurwoningen in Amsterdam te realiseren. Het middenhuursegment op de Amsterdamse woningmarkt kent nog steeds te weinig aanbod terwijl de vraag groot is.”

Over Wonam

Wonam ontwikkelt middenhuurwoningen in de regio Amsterdam (inclusief Haarlem) en regio Utrecht. Wonam heeft reeds 1.600 huurwoningen gerealiseerd en in aanbouw. De ambitie is om de komende jaren nog ruim 2.500 betaalbare huurwoningen te ontwikkelen met een huurprijs tussen de €750 en €1.100. Door herbestemming en transformatie van vastgoed is Wonam vindingrijk en actief in gebiedsontwikkeling en het realiseren van betaalbare huurwoningen die nodig zijn in de regio Amsterdam en regio Utrecht. Na realisatie van projecten blijft Wonam nauw betrokken, zo organiseert de woningbouworganisatie zelf het beheer van haar woningen en verhuur (Woontank). Zie ook: http://www.wonam.nl/ www.woontank.nl

Terug Volgend