Onthulling kunstproject Square

111 nieuwe betaalbare woningen voor het middensegment opgeleverd

8 juni 2016, Amsterdam – Op de Kop Zuidas in Amsterdam is vandaag woongebouw Square officieel geopend. Met 111 nieuwe betaalbare huurwoningen draagt het gebouw bij aan de beste Amsterdamse woningbouwtraditie waarin betaalbare huurwoningen worden gerealiseerd voor het middensegment. Tegelijkertijd is kunstproject ‘Poort van Square’ onthuld, ontworpen door Aliki van der Kruijs. Door kunst toe te voegen aan haar woonprojecten wil woningbouworganisatie Wonam extra woonbeleving toevoegen.

Carolyn van Duijvendijk, directeur Wonam: “Wij richten ons specifiek op de ontwikkeling van middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam. De enorme belangstelling voor woongebouw Square laat zien dat de vraag naar dit soort woningen hoog is. Door kunst, ontworpen door jonge ontwerpers, toe te voegen aan onze projecten willen wij een eigen identiteit en trots toevoegen aan de woningen. Dit is in lijn met onze doelstelling om op een vindingrijke manier betaalbare huurwoningen (vrije sector) te realiseren in Amsterdam. Het kunstproject Poort van Square, zet de Amsterdamse traditie voort van architectuur gebonden kunst maar dan op een hedendaagse manier. De Poort van Aliki van der Kruijs gecreëerd in samenwerking met Adriaan Aarnoudse, is een prachtig sterk beeld dat klassiek en tijdloos is en dat perfect past bij woongebouw Square.

Het kunstproject, dat bestaat uit een stalen hek met in brons gegoten takken als spijlen. Het hek geeft toegang tot het gezamenlijke binnenterrein en wordt dagelijks gebruikt als de gemeenschappelijke voordeur van woongebouw Square. Het stalen hek is ontworpen met De Boom des Levens als uitgangspunt. Deze metafoor past goed bij de jonge bewoners van het woongebouw.

Wonam_nieuws_2000x1200_taliapatina

De ‘Poort van Square’, ontworpen door Aliki van der Kruijs en Adriaan Aarnoudse fungeert als gezamenlijke voordeur van het woongebouw Square.

De officiële opening van Square werd verricht door Sebastiaan Capel, stadsdeelvoorzitter van stadsdeel Amsterdam Zuid: “Square vergroot het aanbod aan midden huurwoningen in Zuid en zorgt zo voor een meer gemengd woningaanbod. Kunst en stedenbouw komen in dit project op een bijzondere manier samen op een plek voor Young Professionals, een belangrijke doelgroep voor de Zuidas. Zij vormen een mooie aanvulling in het stadsdeel, dat de komende jaren alleen maar rijker wordt in innovatie en ideeën.”

Wonam_nieuws_2000x1200_taliapatina2

Woongebouw Square op de kop Zuidas

Via deze link kun je meer informatie vinden over het making-of proces van het kunstproject de Poort van Square.

Over Wonam
Wonam is een woningbouworganisatie die zich specifiek richt op de ontwikkeling van middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam. Wonam heeft de ambitie om de komende jaren 2.500 betaalbare huurwoningen te ontwikkelen met een huurprijs tussen de € 725 en € 1.100.

Over Woongebouw Square
Naar ontwerp van LEVS Architecten zijn op deze locatie op Kop Zuidas in totaal 111 midden segment huurwoningen gerealiseerd, bestaande uit 2- en 3-kamerappartementen met een huurprijs vanaf € 800. De woningen, gelegen nabij NS en metrostation RAI aan de rand van de Rivierenbuurt zijn vanaf mei 2016 opgeleverd en voor 100% verhuurd. De betrokken aannemer was TBI/Koopmans

 

Terug Volgend

Kijk voor meer informatie op:
www.square-amsterdam.nl