Nieuwbouw Coubertin van start

Nieuwbouw Coubertin van start
89 nieuwe huurwoningen op Zeeburgereiland

Amsterdam, 13 juli 2017 – In de Sportheldenbuurt, op Zeeburgereiland, ontwikkelt en realiseert Smit’s Bouwbedrijf in samenwerking met woningbouworganisatie Wonam 89 middenhuurwoningen in het gebouw “Coubertin Zeeburg”.

Donderdag 13 juli is de start van de bouw van Coubertin Zeeburg feestelijk gevierd middels het ontsteken van een ‘Olympisch vuur’. Wethouder Bouwen en Wonen, Laurens Ivens gaf samen met Smit’s Bouwbedrijf en Wonam symbolisch het startsein voor de bouw van Coubertin.

Coubertin 2

Coubertin omvat 89 huurappartementen voor voornamelijk huishoudens met een middeninkomen. Vanwege de aantrekkelijke ligging van het complex, geeft Coubertin de toekomstige bewoners de vrijheid van een echt eiland met groen en water. Het wooncomplex dankt de naam ‘Courbertin’ aan de vele sportvoorzieningen die aanwezig zijn in de wijk. Pierre de Coubertin was de bedenker van de Olympische gedachte en de Olympische spelen.

Verwacht wordt dat de appartementen begin 2019 kunnen worden overgedragen aan de huurders.

Op het Zeeburgereiland wordt een wijk ontwikkeld bestaande uit circa 5.000 woningen en circa 180.000m2 niet-woonfuncties. De ontwikkeling voorziet in een gevarieerd stedelijk gebied waar wonen en recreëren samengaan met hoogbouw, compacte en vrijstaande bebouwing, een oeverpark en stedelijke voorzieningen.

Coubertin 3
Terug Volgend