Hoogste punt Poort van Toorop in Nieuw-West bereikt

170329.HoogstePuntPoortvanToorop

Persbericht

Hoogste punt Wonam project Poort van Toorop in Nieuw-West bereikt

29 maart 2017, Amsterdam – Vandaag is -geheel volgens planning- het hoogste punt bereikt van woningbouwproject Poort van Toorop, op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Jan van Galenstraat. Wonam realiseert hier 176 middensegment twee- en driekamer huurwoningen. Smit’s Bouwbedrijf is de verantwoordelijke aannemer en het ontwerp van woongebouw Poort van Toorop is van de hand van Dam & Partners. Naar verwachting zal Poort van Toorop eind 2017 gereed zijn. De verhuur van de woningen start dit voorjaar.

De ontwikkeling van Poort van Toorop past in de ambitie van Wonam om de komende jaren 2.500 betaalbare huurwoningen te ontwikkelen voor middeninkomens met een huurprijs tussen de € 750 en € 1.100. Eerder realiseerde Wonam de projecten King en Queen (West), Square (Zuid, bij de RAI). In aanbouw zijn gebouw Sandebak, gelegen naast de Poort van Toorop en De Steltloper aan de Ertskade in Amsterdam Oost.

Directeur Wonam, Robert Kohsiek: “De groei van Amsterdam vraagt om een fors aantal nieuwe woningen, zeker voor het middenhuursegment. Ons woonproject Poort van Toorop met 176 betaalbare huurwoningen, is een goed voorbeeld van invulling van lege plekken en van transformatie van verouderde gebouwen. Daar zal het steeds meer van moeten komen in Amsterdam omdat er weinig ruimte is.”

Terug Volgend