Wonam start bouw Pulse, 219 huurwoningen in Amsterdam Noord

Foto_StartBouw_Pulse

Persbericht

Wonam start bouw Pulse: 219 huurwoningen en 4.000 m2 kantoorruimte bij Noord/Zuid metrolijn in Amsterdam Noord

Amsterdam, 17 mei 2018 – In aanwezigheid van Coby van Berkum, voorzitter dagelijks bestuur Stadsdeel Noord vond gisteren de officiële start bouw plaats van het complex Pulse met 219 huurwoningen bij het beginpunt van de Noord/Zuid metrolijn aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord. Naast huurwoningen met twee of drie kamers komen er ook horeca- en retailvoorzieningen, een expositieruimte en 4.000 m2  kantoorruimte. Wonam initieert niet alleen de woningbouw, maar stimuleert ook de gebiedsontwikkeling met deze extra voorzieningen. De bouwcombinatie De Nijs-UBA is verantwoordelijk aannemer en het ontwerp van woongebouw Pulse is van de hand van Benthem Crouwel Architecten.

In een reactie op dit Wonam project zei Coby van Berkum, voorzitter dagelijks bestuur Stadsdeel Noord: “Het is ontzettend positief voor Noord dat er 219 betaalbare appartementen voor de middeninkomens –  waar een enorme behoefte aan is in Amsterdam –  worden gebouwd op een prachtige plek in het centrum van Amsterdam Noord. Hier ontstaat een nieuw dynamisch woon/werkgebied dat naadloos aansluit op de ingebruikname van de Noord/Zuidlijn.”

Robert Kohsiek, directeur van Wonam, zei bij de start: “Dit is ons achtste woonproject sinds 2013 waarin we o.a. middenhuur woningen -onze core business- bouwen voor Amsterdam. Wij zijn trots om vandaag als eerste partij te starten met woningbouw bij het nieuwe metrostation Noord. Op dit moment ontwikkelen we nog vier andere projecten met meer dan 1.000 woningen in Amsterdam. Ook in Utrecht is op deze manier een bouwproject voor middenhuur gestart. De belangstelling voor onze woningen is enorm en dat bevestigt onze focus op betaalbare middenhuur woningen.

Bouwbedrijven M.J. de Nijs en Zonen B.V. en UBA Bouw B.V. hebben zich voor het project Pulse verenigd in bouwcombinatie De Nijs-UBA v.o.f. en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. “Zowel De Nijs als wij gaan de uitdaging van dit complexe project graag aan”, aldus directeur Jurgen de Reus van UBA namens de v.o.f. en vervolgt: “Gezien de locatie van het project in dit stadsdeel en de beperkte ruimte op de bouwplaats is het een must dat de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid tijdens de bouw voor iedereen is gewaarborgd en dat dit duidelijk wordt gecommuniceerd naar de omgeving. Daar besteden wij veel aandacht aan.” Samen hebben de twee solide bedrijven ruim anderhalve eeuw bouw ervaring met ieder afzonderlijk indrukwekkende bouwprojecten op hun naam. “Wij stellen het vertrouwen van opdrachtgever Wonam beslist op prijs”, besluit de Reus.

De locatie Pulse ligt direct aan het nieuwe metro- en busstation van de Noord/Zuidlijn. De twee woontorens vormen herkenbare bakens in het gebied en bieden een prachtig uitzicht over landelijk Noord, Amsterdam en het IJ. In de twee torens komen in totaal circa 219 huurwoningen voor zowel young professionals als gesettelde stedelingen (gezinnen, stellen etc.). De begane grond wordt een grote open ruimte met een combinatie van horeca en retail met daarin de toegang verwerkt naar de 4.000 m2 kantoorruimte. Voor de werkers een eet-, drink- en ontmoetingsplek, voor bewoners een gezellige plek, zowel overdag als s ’avonds. Door de mix aan functies is er een hoge mate van sociale controle in het stationsgebied gedurende de hele dag. De oplevering vindt eind 2020 plaats.

Over Wonam

Wonam ontwikkelt o.a. middenhuurwoningen in de regio Amsterdam en regio Utrecht. Wonam heeft reeds 1.600 huurwoningen gerealiseerd en in aanbouw. De ambitie is om de komende jaren nog ruim 2.500 betaalbare huurwoningen te ontwikkelen met een huurprijs tussen de  €750 en € 1.100. Door herbestemming en transformatie van vastgoed is Wonam vindingrijk en actief in gebiedsontwikkeling en het realiseren van betaalbare huurwoningen die nodig zijn in Amsterdam en Utrecht. Na realisatie van projecten blijft Wonam nauw betrokken, zo organiseert de woningbouworganisatie zelf het beheer van haar woningen en verhuur (Woontank). Zie ook: www.wonam.nl / www.woontank.nl

Over UBA

UBA is een ontwikkelende aannemer die sinds 1965 tal van toonaangevende bouw- en renovatieprojecten in zowel de woning- als utiliteitsbouw heeft gerealiseerd, waaronder ook zorginstellingen en binnenstedelijke vernieuwing. Het familiebedrijf bestaat uit UBA Holding B.V. en de werkmaatschappijen UBA Bouw B.V. en UBA Projectontwikkeling B.V.

Over De Nijs

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. te Warmenhuizen bouwt, ontwikkelt, renoveert, restaureert en onderhoudt. Vooral in de regio’s Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. De Nijs is specialist in binnenstedelijk bouwen aan grote en kleine, vaak ingewikkelde projecten. Soms met zeer beperkte bewegingsruimte op en rond de bouwput. Als moderne bouwer combineert De Nijs ouderwets, beproefd vakmanschap met innovatieve technologische ontwikkelingen als BIM, comakership en LEAN. Die insteek komt de kwaliteit van het werk en de organisatie telkens weer ten goede.

Terug Volgend