2019 startbouw woontorens en onderzoek naar nieuw Hondsrugpark in kantoorgebied Amstel III, Amsterdam Zuidoost

Woningen en vergroening Hondsrugweg in Amstel III als antwoord op de vraag naar woonruimte in Amsterdam.

Stichting Hondsrugpark opent informatiecentrum waarin gebiedsplannen worden getoond.

Amsterdam, 17 september 2018 – Het kantoorgebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost verandert de komende jaren in een aantrekkelijk stedelijk gebied. De gemeente heeft het gebied, waar nu nog veel moderne maar vooral verouderde kantoorgebouwen staan, aangewezen voor transformatie. Amsterdam groeit en heeft nieuwe woningen en werkplekken nodig. Amstel III, het gebied tussen de Johan Cruijff ArenA en de IKEA, biedt daar mogelijkheden voor. Het informatiecentrum waarin de belangrijkste plannen worden gepresenteerd, is afgelopen vrijdag feestelijk geopend door Stichting Hondsrugpark en Stadsdeel Zuidoost.

In het gebied rondom metrostation Bullewijk aan de kant van Amstel III zijn vijf projectontwikkelaars samen met de gemeente actief om de transformatie uit te voeren. Verschillende kantoorgebouwen zijn gekocht door de ontwikkelaars en maken plaats voor nieuwe woontorens of worden getransformeerd naar woon- en werkplekken.

Groen is een belangrijk element binnen stedelijk gebied. Op dit moment wordt daarom concreet onderzocht of het mogelijk is om van de Hondsrugweg, de wegenstrook tussen de Johan Cruijff ArenA en Ikea, het Hondsrugpark te maken; het groene hart van het gebied.

Wonam, Vastint, COD/DUQER, G&S Vastgoed en Certitudo hebben daartoe Stichting Hondsrugpark opgericht om samen met de gemeente de mogelijkheid van een park in combinatie met toekomstige bereikbaarheid te onderzoeken. Vooruitlopend op het park, is het plan om rondom de Hondsrugweg in 2019 al een aantal feestelijke activiteiten en evenementen te organiseren.

Voor iedereen die meer wil weten over de plannen, is op 14 september het Informatiecentrum Hondsrugpark op de hoek van de Hondsrugweg en het Bullewijkpad geopend in bijzijn van Dirk de Jager van het dagelijks bestuur van Zuidoost. Afgelopen weekend vonden er volop activiteiten plaats rondom het informatiecentrum als onderdeel van 24HZuidoost. Chiel Griffioen, Kwartiermaker Hondsrugpark: “Deze wegenstrook is breed en daarom heel interessant om vooruitlopend op de komst van het park te gebruiken als festivalterrein. Er zijn diverse plannen voor 2019. Hierop vooruitlopend is het voor iedereen mogelijk te komenkijken naar de nieuwbouwplannen in het informatiecentrum en het Hoofdkwartier waar we iedereen samen met uitbater Coffeeshots onder het genot van een kopje koffie kunnen bijpraten.”

Dirk de Jager, lid van het dagelijks bestuur van Zuidoost: “De transformatie van dit gebied krijgt vaart en het initiatief is een geweldige ondersteuning voor de transformatie. Het gebied rondom station Bullewijk biedt een prachtige kans om nieuwe woningen te bouwen die zo nodig zijn in Amsterdam. Daarbij hoort stedelijke kwaliteit. Het loont daarom de moeite om te onderzoeken of de aanleg van het Hondsrugpark haalbaar is.”

Over Stichting Hondsrugpark
Rond 2020 verdwijnt de Hondsrugweg en moet er in dit gebied, tussen de Johan Cruijff ArenA en de IKEA, ruimte ontstaan voor het Hondsrugpark dat het centrale punt van deze nieuwe wijk in Zuidoost zal worden. Met de gemeente, ontwikkelaars, bewoners, ondernemers, eigenaren en diverse Placemakers wil Stichting Hondsrugpark de ‘Freezone Hondsrugpark’ onderscheidend, aantrekkelijk en actief maken voor mensen die het gebied nog niet kennen. De stichting is opgericht met het doel initiatieven te bedenken en te ondersteunen om het nieuwe park alvast te promoten. Met al dan niet tijdelijke projecten, leuke activiteiten en evenementen in de openbare ruimte en in de omliggende gebouwen. Zie ook: www.hondsrugpark.nl

02. Afbeelding_Informatiecentrum Hoofdkwartier Hondsrugpark
Terug Volgend